FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

January 15, 2020

SFECLA DE ZAHAR  SI  NEONICOTINOIDELE

Anual in Romania se inregistreaza in perioada  răsăritului culturii sfeclei de zahar un atac pronuntat de daunatori de sol ( Botynoderes punctiventris,Tanymecus paleatus, Agriotes sp.). Acest atac care se situeaza peste limita pragului economic de daunare ( 3 adulti/mp) diminueaza pronuntat densitatile in cultura cu reducerea  corespunzatoare a productiilor de sfeclă de zahăr/ha

January 13, 2020

CAT ZAHAR FOLOSIM

Institutul National de Statistica ne ofera date reale in ceea ce priveste consumul de zahar. Media consumului pe cinci ani, 2013/2017,  a fost de 23,76 Kg. zahar / locuitor/an. Dar consumul real este putin mai mic.  Vezi in continuare ..

January 6, 2020

PROBLEMELE SFECLEI SI REZOLVAREA LOR

Cultura sfeclai de zahar si sectorul Zahar este o prioritate strategica pentru Romania . Ca urmare a lipsei de precipitatii inregistrate in unii ani,  media multianuală a productilor de sfecla /ha este inferioara tarilor din Vestul Europei. Acest lucru coraborat cu diminuarea in ultimii ani a pretului zaharului a facut ca procesatorii de sfecla sa nu mai poata sa sustina un pret al sfeclei acceptabil  pentru fermieri .

December 22, 2019

RECOMANDARI PRIVIND SANATATEA

Organizația Mondială a Sănătății  recomandă maxim  5 - 10 lingurițe de zaharuri adăugate pe zi