FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

February 7, 2023


Categorii:

REVOLUȚIA GLUCOZEI

Revoluția glucozei: ești gata?: RO.aliment author Data:February 6, 2023

 

Relația psihologică a consumatorilor cu alimentele este pe cale să se transforme la scară mare, datorită proliferării tehnologiei portabile și a „revoluției glucozei”, conform unui expert în industrie.

Până de curând, monitorizarea glicemiei a fost „retrogradată” în zona pre-diabetului și a diabetului. Dar sportivii de elită, și acum masele mai largi, încep să utilizeze acest biomarker, adică ne confruntăm cu o nouă generație de consumatori extrem de pricepuți, susține Wouter Claerhout, director de marketing la Phynova.

„Nivelul nostru de glucoză din sânge este extrem de personalizat și răspunde rapid la ceea ce mâncăm și aceasta este o oportunitate foarte grozavă în general – pentru consumatori și industrie”, a spus el pentru NutraIngredients.

„Adesea, cel mai mare obstacol pe care îl întâmpinăm în industria suplimentelor este conștientizarea consumatorilor cu privire la beneficiile pentru sănătate ale produselor noastre și acest lucru nu a fost diferit pentru cei de pe piața zahărului din sânge, până acum aproximativ un an.”

Ce s-a întâmplat acum un an? O serie de lucruri. În primul rând, Claerhout spune că „zeița glucozei”, franțuzoaica, Jessie Inchauspe a creat o pagină de Instagram extrem de influentă și a scris o carte de succes la nivel internațional numită „Revoluția glucozei”, în care oferă un ghid practic pentru știința din spatele gestionării glucozei.

„Ea explică știința în termeni simpli și cu peste 1 milion de urmăritori pe Instagram, ea ajută la abordarea celei mai mari provocări de a face consumatorul conștient de importanța controlului glucozei. ”

De asemenea, în ultimul an, piața de masă a obținut acces la monitoare de glucoză continue, ușor de utilizat, conduse de senzori, înlocuind monitoarele tradiționale de glucoză care necesită înțepături de degete.

„Aceștia au revoluționat cu adevărat gestionarea bolilor, deoarece au eliminat stigmatul atașat monitorizării zahărului din sânge și au făcut ca purtarea unui CGM să fie ușor, normal, chiar la modă”, afirmă Claerhout.

„Ca rezultat, acum începem să vedem această tehnologie fiind prezentă și în alte domenii ale societății. Toți fanii ciclismului le poartă acum în timpul antrenamentului pentru a-și îmbunătăți nutriția. Le spun când trebuie să se alimenteze, ceea ce înseamnă că pot afla ce alimente să ia în ce momente, în timpul unei curse. Sunt atât de eficiente încât UCI a interzis utilizarea lor în timpul competițiilor de ciclism.”

Ca urmare a acestei tehnologii, asistăm la proliferarea serviciilor tehnologice CGM stratificate oferite pieței de masă, Supersapiens fiind unul dintre liderii în acest segment.

„Acest startup a preluat CGM-ul lui Abbott și l-a făcut cât mai vizibil posibil. Oamenii sunt în sală spunând „uită-te la mine, sunt un biohacker, știu ce face corpul meu””.

Companii precum „MyLevels” folosesc și ele acest instrument, promițând consumatorilor că nu vor mai avea niciodată o dietă, adaugă Claerhout.

„Această companie oferă informații personalizate despre alimentele pe care le puteți mânca și de la ce ar trebui să vă abțineți. ”

Toate acestea sunt foarte impresionante, dar aceste servicii pot costa mai mult de 300 USD pe lună, ceea ce înseamnă că în prezent se adresează doar unui grup select de consumatori. Cu toate acestea, acest lucru este setat să se schimbe.

Schimbarea caracteristicilor pieței de larg consum

„Apple și Samsung sunt într-o cursă pentru a aduce această tehnologie în dispozitivele portabile”, spune Claerhout.

„Biomarkerul de glucoză din sânge este prea bun pentru a nu fi introdus în ceasurile inteligente și este probabil ca prima integrare în acestea să aibă loc anul acesta. Când se întâmplă acest lucru, mult mai mulți oameni vor avea capacitatea de a-și monitoriza glicemia zilnic.

„Când se va întâmpla acest lucru, oamenii vor putea vedea imediat care alimente sunt bune pentru sănătatea lor și care nu. Când o vedem cu ochii noștri, cred că relația noastră psihologică cu mâncarea se va schimba.”

Expertul în industrie spune că cei din industrie trebuie să fie pregătiți pentru această nouă eră a tehnologiei.

„Dacă produsele alimentare „fac promisiuni” în ceea ce privește controlul zahărului din sânge și aceste promisiuni nu vor fi simțite de consumatori, jucătorii din industria alimentară vor fi prinși pe picior greșit, așa că aceștia ar trebui să se asigure că, dacă produc aceste ingrediente, ele își respectă promisiunile.”

Phynova vede aceasta ca o oportunitate uriașă pentru extractul său patentat de frunze de dud numit „Reducose”, despre care se spune că „transformă zaharurile rapide și carbohidrații în unele lente”, ajutând, prin urmare, la controlul nivelurilor ridicate și scăzute ale glucozei din sânge.

Claerhout spune: „Nu numai că clienții pot simți că acest ingredient funcționează printr-un nivel scăzut și ridicat de zahăr, mai puține pofte și energie susținută, dar acum vor putea să vadă că funcționează. ”

Majoritatea carbohidraților din dieta noastră (amidon și zahăr) sunt prea mari pentru a fi absorbiți și trebuie să îi descompunem în molecule individuale de glucoză pentru absorbție, explică el. Reducose funcționează prin blocarea acestor enzime, permițând ca o mare parte din alimentele consumate ulterior să treacă prin jumătatea superioară a sistemului digestiv fără digestie. Acest lucru reduce cantitatea de alimente convertită în glucoză din sânge, reducând răspunsul la insulină (hormonul care împinge caloriile de glucoză în țesuturile noastre de depozitare și poate duce la creșterea în greutate).

Ca un beneficiu suplimentar, Claerhout spune că Phynova a efectuat un studiu, încă nepublicat, care concluzionează că atunci când alimentele nedigerate își fac drum prin jumătatea inferioară a sistemului digestiv, devin hrana pentru bacteriile bune din microbiomul intestinal, care va fermenta carbohidrații transformându-i în acizi grași cu lanț scurt, oferind, prin urmare, beneficii pentru sănătatea intestinului și determinând consumatorul să se simtă mai plin pentru mai mult timp.

Lista studiilor publicate și nepublicate despre acest ingredient poate fi găsită pe site-ul web al companiei.

……………………………….

 

Revoluția glucozei: ești gata?