FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

February 19, 2023


Categorii:

O FABRICĂ DE ZAHĂR AMERICANĂ ÎȘI ÎNCHIDE PORȚILE

Sidney Sugars își închide porțile , cultivatorii de sfeclă se gândesc la viitor ,  17 februarie 2023

 , News News, Rebecca Colnar pentru Tri-State Livestock News

 

  Don Steinbeisser, Jr. și fratele Russell în timp ce irigau orz. Fermierii de familie au cultivat culturi precum orz, soia și porumb, reducând în același timp producția de sfeclă de zahăr. În 2022, nu au plantat sfeclă de zahăr. Montana Farm Bureau Federation | Fotografie de curtoaziedon-steinbeisser

Familia Steinbeisser are o istorie de 90 de ani în creșterea sfeclei de zahăr în Sidney, Montana.

Cu toate acestea, anunțul din 6 februarie, că uzina Sidney Sugars se închidea, nu a surprins fermierii. Au văzut scrisul de pe perete de când American Crystal a cumpărat Holly Sugars Plant în urmă cu aproximativ 18 ani.

„Holly Sugars era foarte mândră de modul în care funcționează fabrica și făcea continuu îmbunătățiri pentru a face o fabrică mai mare, mai bine administrată”, a spus Don Steinbeisser, Jr.

„Aproape instantaneu, când American Crystal a preluat conducerea, acea activitate progresivă s-a oprit. American Crystal a continuat să reducă și să reducă, iar fabrica a continuat să meargă din ce în ce mai încet.”

Fermierul din Sidney crede că planul American Crystal a fost tot timpul să ia sfecla din Sidney și să le ducă înapoi în Red River Valley, unde au patru fabrici în Dakota de Nord și Minnesota.

Potrivit American Crystal, compania a închis fabrica din cauza plantării unei suprafețe tot mai mici de sfeclă de zahăr.

Ei au remarcat că, din cauza aprovizionării insuficiente cu sfeclă de zahăr de la cultivatorii locali, a devenit nesustenabilă financiar să continue să opereze afacerea veche de aproape 100 de ani. În anii 1990, contractele pentru sfeclă de zahăr cu cultivatorii locali ajunseseră la 45.000 de acri. (18 210 ha , GB)

 „Anul trecut, au fost contractate doar 18.400 de acri (7 446 ha).Cu un an înainte, 30.774 (12453 ha)  .Cu doar 19.500  de acri  (7891ha) de sfeclă de zahăr oferite în regiune pentru primăvara viitoare, operațiunea de la Sidney este pur și simplu neprofitabilă”, a declarat Steve Rosenau, vicepreședinte al companiei American Crystal Sugar pentru agricultură și director de operațiuni al Sidney Sugars, Inc.

Fermierii de sfeclă de zahăr sunt plătiți atât de mult pe tonă din cauza procentului de zahăr minus pierderea grămezii și a altor câteva lucruri.

Ei sunt plătiți cu procentul de zahăr la tonă, iar apoi zahărul este vândut la greutate. Cu toate acestea, cultivatorii de sfeclă de zahăr din zona Sidney spun că de fiecare dată când renegociau contractul, compania reducea suma plătită pentru sfecla de zahăr. „Au continuat să scadă cât de mult vom fi plătiți”, a explicat Steinbeisser. „Managementul American Crystal ne-a tratat ca pe niște iobagi și a trebuit să facem ceea ce voiau.”

Soții Steinbeisser nu au plantat deloc sfeclă de zahăr în 2022. „Oamenii au renunțat să planteze sfeclă de zahăr pentru că nu câștigau bani.

Nu puteți avea prețul pe care îl reduceți timp de trei ani la rând. Cu sfecla de zahăr, costul de producție este atât de mare încât trebuie să generezi o mulțime de dolari. Băieții din Terry, Fallon și Miles City au început să-și taie acri pentru că nu câștigau niciun ban. Tonajul a continuat din cauza soiurilor noi, dar recoltele de sfeclă de anul trecut nu au fost bune.”

El simpatizează cu angajații fabricii și cu județul care va pierde veniturile fiscale esențiale.

„Știu că va fi dureros pentru toată lumea, în special pentru muncitorii din fabrică care își pierd locul de muncă. Să sperăm că putem găsi ceva care să-l înlocuiască. Știu că nu se poate face instantaneu, desigur.”

American Crystal a spus că, deși procesarea recoltei din 2022 a fost finalizată în decembrie, lucrările de curățare vor continua în fabrică până în aprilie. Operațiunile din depozit vor continua pe tot parcursul verii. Fabrica a angajat de obicei un total de 300 de angajați.

„Angajații vor primi pachete de indemnizație și le-am oferit o serie de resurse pentru a-i ajuta în căutarea unui loc de muncă, inclusiv oferind oportunități de a se alătura altor fabrici American Crystal din Red River Valley”, a spus Rosenau. Directorul Biroului Agricol din Districtul 6 Montana are câteva idei pentru fermieri.

„Dacă aveți pământul pregătit pentru sfeclă, puteți planta porumb, deoarece porumbul folosește același îngrășământ și alte inputuri.

Soia este o cultură de recoltare ulterioară, așa că dacă nu aveți sfeclă planificată pentru acest an, puteți crește soia și obțineți un randament echitabil. Îmi imaginez că alți fermieri vor încerca floarea soarelui și canola. Ferma noastră cultivă soia de 15 ani, iar astăzi ferma are 900 de acri de boabe de soia. Plănuim să avem mai multă lucernă.”

El a remarcat că, chiar înainte de știrile de închidere a fabricii, fermierii din zonă au început să cultive mult mai mult porumb și soia, în special cu mai multe vite hrănite și fermierii care își reconstruiesc loturile de furaje.

„Chiar dacă acele locuri de hrănire a anuimalelor nu vor avea pulpa noastră de sfeclă pentru furaje, unii vorbesc despre creșterea silozului. De asemenea, cunosc pe cineva care se gândește la o instalație de uscare a porumbului.”

Steinbiesser a spus că fermierii locali de sfeclă au propus să cumpere fabrica în urmă cu câțiva ani.

„Aveam un preț și am avut o înțelegere prin care, în 10 ani, American Crystal ar putea să-l răscumpere.

Am început de la mijloc și au decis că nu vor să-l vândă. Apoi și-au dublat prețul pentru a vinde, dar suma pe care o oferisem era maximul pe care îl puteam plăti. Vorbeam despre starea proastă a fabricii și cât ar costa mai mult să o modernizeze.” Echipamentele pentru sfeclă în stare bună vor fi vândute cultivatorilor din vest, precum cei din Idaho, iar camioanele și remorcile se vor vinde. Utilajele mai vechi  vor fi mai dificil de mutat.

Steinbeisser subliniază că s-a trecut de o linie roșie privind cultivarea a sfeclei.„Tractoarele noastre vor rula cu 400 de ore mai puțin dacă nu cultivăm sfeclă de zahăr, astfel încât vor rezista mai mult.Nu vom avea nevoie de 11 camioane sau nu mai trebuie să angajăm echipe pentru recoltarea sfeclei de zahăr.Unii fermieri vor trebui să cumpere combine sau să le împartă cu vecinii lor pentru a începe noi culturi.Există o cerere mare de porumb de la Billings și în special din Canada și suntem mai aproape de fermele de îngrășare canadiene decât Iowa și Nebraska.”

Fermierul cu experiență se gândește că o companie de conserve de legume ar putea înlocui fabrica de sfeclă de zahăr, observând că Montana nu are preocupările legate de apă pe care le au alte state, așa că fermierii ar putea să  încerce noi culturi, cum ar fi porumbul dulce și

fasole comestibilă. El consideră că avantajele apei din abundență și problemele minime de locuire sunt mai mult decât compensatoare pentru costul transportului de conserve către zonele urbane. Singurul aspect pe care Steinbeisser îl vede ca un necesar de învățare este marketingul. Fermierii care trec de la sfeclă de zahăr la porumb, soia și chiar semințe de floarea soarelui trebuie să stabilească cum să comercializeze și să depoziteze aceste culturi. „Văd că este un nou început și sper că putem ieși din asta cu o economie puternică. Mă rog pentru ce e mai bun.”

 Don Steinbeisser, Jr. și fratele Russell în timp ce irigă orz. Fermierii de familie au cultivat culturi precum orz, soia și porumb, reducând în același timp producția de sfeclă de zahăr. În 2022, nu au plantat sfeclă de zahăr. Montana Farm Bureau Federation | Fotografie de curtoazie Fotografie cu sfecla-de-zahăr-don-steinbeisser.

...............................

Articolul original, 

Sidney Sugars to close doors, beet farmers ponder future , News News | Feb 17, 2023,  By Rebecca Colnar for Tri-State Livestock News

https://www.tsln.com/news/sidney-sugars-to-close-doors-beet-farmers-ponder-future/