FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

August 13, 2023


Categorii:

ZAHAR INVEST SI ZAHARNI ZAVODI ( BULGARIA)

Compania Zahar Invest din Bulgaria a primit o interdicție de reglementare pentru depunerea ofertei de cumpărare a companiei Zaharni Zavodi

Antonia Kokalova-Gray ,  11 august 2023

SOFIA ,  11 august  - Autoritatea de reglementare financiară bulgară a declarat că a emis o interdicție definitivă pentru depunerea unei oferte de licitație revizuite pentru preluarea integrală a producătorului local de zahăr și etanol Zaharni Zavodi [BUL:ZHZA] de către acționarul majoritar Zahar Invest.

Licitația modificată nu îndeplinește cerințele legislației relevante și dăunează intereselor acționarilor minoritari ai companiei țintă, a declarat Comisia de Supraveghere Financiară (FSC) într-o decizie publicată joi.

Decizia a fost luată ținând cont de veniturile, profiturile și volumele de vânzări estimate „nerezonabil de scăzute” pentru Zaharni Zavodi, precum și de lipsa unei justificări adecvate pentru o reducere semnificativă și neobișnuită a datoriei de dobânzi a companiei, a menționat autoritatea de reglementare.

Săptămâna trecută, Zahar Invest, care deține aproximativ 10,45 milioane de acțiuni echivalentul unui pachet de 94,071% la Zaharni Zavodi, a crescut la 6,29 leva (3,52 USD/3,22 euro) pe acțiune de la 5,15 leva pe acțiune propunerea sa de a achiziționa restul de 5,929% pe care îl are.nu dețin încă în producătorul de zahăr și etanol.

În iulie, FSC a suspendat propunerea inițială de cumpărare a Zahar Invest din motive similare. Acțiunile Zaharni Zavodi au încheiat vineri cu 0,83% mai jos, la 6,05 leve, pe piața BASE a Bursei Bulgare.

(1 euro = 1,95583 leva)

.....................................

 Photo: Zaharni Zavodi / All rights reserved.

Articolul

Bulgaria's Zahar Invest gets regulatory ban for filing Zaharni Zavodi buyout bid , Antonia Kokalova-Gray  , Aug 11, 2023

la adresa:   https://seenews.com/news/bulgarias-zahar-invest-gets-regulatory-ban-for-filing-zaharni-zavodi-buyout-bid-831082