FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 20, 2021


Categorii:

VEHICOLELE ELECTRICE AR PUTEA REDUCE CEREREA DE ETANOL CU 40% PÂNĂ ÎN 2035

Pregătiti-vă pentru un potop de zahăr, deoarece  brazilienii cumpără mașini electrice

De Fabiana Batista , Leonardo Lara , și Isis Almeida 15 iunie 2021,

Vehicolele Electrice  ar putea reduce cererea de etanol cu ​​40% până în 2035, spune studiul

Producătorii vor rămâne cu puține alternative în afară de a face zahăr

 

Acest lucru îi va lăsa pe producătorii  celui  mai mare exportator de zahăr din lume fără opțiune decât să facă mai mult îndulcitor. Schimbarea în cea mai mare economie din America Latină este o lovitură pentru piața mondială a zahărului, după durerea pricinuită de stocurile globale și a prețurilor mai mici care urmează să fie resimțite în state precum Thailanda și India, care au un cost de producție mai  mare. Este, de asemenea, un obstacol pentru producători, inclusiv Raizen Energia SAși BP Plc, care tocmai și-au extins recent capacitatea de producere a etanolului.

Zahăr la o unitate de depozitare în portul Santos din Brazilia, pe 3 martie. Fotograf: Patricia Monteiro / Bloomberg

Brazilia urmează să inunde piața mondială cu zahăr, pe măsură ce tranziția la vehiculele electrice reduce cererea de biocombustibili pe bază de culturi, potrivit unui studiu condus de un influent executiv din industrie. Cererea de etanol, realizată în principal din trestie de zahăr din Brazilia, va începe probabil să scadă în 2030, pe măsură ce vehiculele electrice vor deveni mai răspândite, a spus Soren Jensen, fostul ofițer șef al operațiunii comerciantului de zahăr Alvean, care a fost autorul studiului împreună cu Mariana Perina Jirousek.

„Este clar că o adaptare a noilor tehnologii va reprezenta o amenințare semnificativă pentru sectorul Brazilian de productie  a zahărului”, a spus Jensen, care are o carieră de trei decenii în industria agroalimentară.

 „Jucătorii din această industrie ar trebui să înceapă să ia în considerare acest lucru atunci când iau decizii de investiții, treptat, de acum înainte.”

Cererea de etanol, care de câțiva ani reprezintă mai mult de 50% din toată trestia de zahăr folosită în Brazilia, ar putea începe să scadă în 2025 și să scadă cu aproximativ 40% până în 2035, conform scenariului mai rău al studiului.

Între anii 2035 și 2040 s-ar pierde încă 20%, lăsând cererea la doar 40% din nivelurile actuale.

Brazilienii folosesc etanolul drept combustibil cel puțin din anii ’ 70. Cererea a crescut după anii 2000, când industria auto a început să producă mașini cu combustibil flexibil, care pot funcționa exclusiv pe biocombustibil sau pe amestecul de etanol și benzină. Brazilianii aleg de obicei un combustibil sau altul în funcție de preț.

 

Efectul Autovehicolelor  Electrice

Scenarii proiectate pentru producția de zahăr în Brazilia

Sursa: Soren Jensen, Mariana Perina Jirousek

Proiecțiile consideră producția stabilă de trestie de zahăr; Datele din 2018-2020 reprezintă o producție medie

Producătorii brazilieni pot trece rapid de la producția de zahăr la cea de etanol, permițându-le să răspundă la schimbările de pe piața mondială a zahărului.

În perioadele de excedente, companiile produc mai mult etanol, ștergând în  multe cazuri surplusul global de zahăr. Adoptarea de vehicule electrice înseamnă că Brazilia își va pierde capacitatea de a echilibra piața zahărului, afectând alte țări producătoare care se confruntă deja cu scăderea cererii, deoarece unii consumatori, conștienți de sănătatea lor,  evită îndulcitorul.

 În ultimii 15 ani, această flexibilitate a fost un amortizor major în perioadele de exces de aprovizionare cu zahăr, a spus Jensen. Fără aceasta, prețurile vor deveni mai volatile, a spus el. Gravitatea impactului adoptării mașinilor electrice va depinde de viteza schimbării, potrivit studiului. În cel mai rău caz, autorii consideră că mașinile hibride plug-in vor prevala în peisajul brazilian al vehicolelor electrice, pe măsură ce aplicațiile de partajare a vehiculelor devin mai răspândite. „Acest lucru se datorează faptului că mașinile cu utilizare intensivă consumă de șase ori mai mult și au un stimulent economic mai puternic de a schimba la un cost variabil mai mic oferit de mașinile hibride și electrice”, potrivit studiului.

„Mai mult, este probabil ca cel puțin aplicațiile de partajare a mașinii să impună conducătorilor auto tehnologii curate”, a spus Jensen.

Producătorii auto brazilieni au început deja să caute un rol pentru etanol. Compania japoneză Nissan Motor Co. a colaborat cu Institutul de Cercetări Energetice și Nucleare din Sao Paulo pentru a dezvolta o tehnologie care utilizează biocombustibil pentru a produce hidrogen pentru a alimenta vehiculele electrice.

Volkswagen AG din Germania și Robert Bosch GmbH încep să evalueze scenariile pentru o celulă de combustibil cu etanol. Electrificarea va avea loc nu mai târziu de cinci ani după ce sa întâmplat în străinătate, a declarat Antonio Filosa, directorul operațional al furnizorului de mobilitate Stellantis din America de Sud. Întârzierea ne va „permite să experimentăm”, a spus Filosa, care crede că va mai exista încă un viitor pentru etanol.

Articol original:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-06-15/get-ready-for-a-flood-of-sugar-as-brazilians-buy-electric-cars,