FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

May 28, 2021


Categorii:

UN NOU ERBICID PENTRU SFECLĂ

Cu noul erbicid pentru sfeclă – SAFARI® DuoActive de la FMC, fermierii au toate motivele să fie mândri de culturile lor

Adrian Radu Adrian Radu - 26 mai 2021 

Sfecla de zahăr este o cultură costisitoare, începând de la înființare până la recoltat, dar totuși foarte avantajoasă, producția fiind proporțională cu grija care i se acordă.

Buruienile necontrolate produc pagube însemnate, iar culturile de sfeclă de zahăr invadate de buruieni se recoltează greu și cu mare consum de combustibil. Însă, începând cu luna aceasta, cultivatorii de sfeclă de zahăr din România au la dispoziție un NOU erbicid pentru controlul buruienilor cu frunză lată: erbicidul SAFARI® DuoActive de la FMC.

Erbicidul SAFARI® DuoActive conține 2 substanțe active: triflusulfuron metil și lenacil, iar formularea sa este WG – granule dispersabile în apă. Acțiunea acestor 2 substanțe active asigură controlul buruienilor cu frunză lată, inclusiv speciile problemă din culturile de sfeclă, precum Chenopodium, Brassica, Matricaria și Polygonum.

Erbicidul SAFARI® DuoActive se aplică post-emergent, de la stadiul de cotiledoane (BBCH 10) până la acoperirea a 90% a intervalului dintre rânduri (BBCH 39). Se recomandă aplicarea unui număr maxim de 3 tratamente / sezon / cultură cu erbicidul SAFARI® DuoActive, la o doză maximă de 210 g/ha/aplicare, de produs formulat.

 

Erbicidul are o fereastră largă de aplicare și este selectiv pentru toate soiurile de sfeclă de zahăr și furajeră. Pentru un control eficient al buruienilor, se recomandă 3 aplicări consecutive la un interval de 5-7/10 zile sau când apar noi buruieni, iar cele mai bune rezultate se obţin atunci când buruienile sunt în curs de răsărire și până la 2 frunze. Pentru buruienile rezistente sau mediu sensibile, specialiștii FMC recomandă amestecul cu alte erbicide autorizate pentru sfeclă.

 

Spectrul de buruieni combătute de erbicidul SAFARI® DuoActive cuprinde:

 

Buruieni sensibile:

Amaranthus spp. (Ştir)

Brassica napus (Rapiţă, samulastră)

Capsella bursa-pastoris (Traista ciobanului)

Fumaria officinalis (Fumariţă)

Galium aparine (Turiţă)

Geranium pusilum (Ciocul berzei)

Lamium spp. (Sugel)

Matricaria recutita (Muşeţel)

Matricaria maritima (Muşeţel sălbatic)

Matricaria inodora (Romaniţă)

Papaver rhoeas (Mac roşu)

Polygonum persicaria (Ardeiul-broaştei)

Raphanus raphanistrum (Ridiche sălbatică)

Sinapis arvensis (Muştar sălbatic)

Senecio vulgare (Spălăcioasa)

Thlaspi arvense (Punguliţă)

Viola tricolor (Trei fraţi pătaţi)

Xanthium strumarium (Cornuţi)

Buruieni mediu sensibile:

Aethusa cynapium (Patrunjelul cainelui)

Abutilon theophrasti (Teișor)

Ambrosia artemisiifolia (Ambrozie)

Atriplex patula (Lobodă)

Chenopodium spp. (Lobodă)

Mercurialis annua (Trepădătoare)

Polygonum aviculare (Troscot)

Polygonum convolvulus (Hrişcă urcătoare)

Polygonum lapathifolium (Iarbă roşie)

Solanum nigrum (Zârnă)

Stellaria media (Rocoină)

Veronica hederifolia (Doritoare)

Veronica persica (Ventrilică)

……………..

SAFARI® DuoActive combate eficient buruienile cu frunză lată și ajută fermierii să obțină culturi curate și producții sigure. Astfel, orice cultivator de sfeclă de zahăr va fi mândru de cum va arăta cultura de sfeclă pe toată perioada de vegetație, de la semănat și până la recoltare.

Pentru mai multe detalii despre erbicidul SAFARI® DuoActive , accesați site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact ale reprezentanților de vânzări FMC, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima mașină de aplicat pesticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate.

https://agrointel.ro/189244/cu-noul-erbicid-pentru-sfecla-safari-duoactive-de-la-fmc-fermierii-au-toate-motivele-sa-fie-mandri-de-culturile-lor/