FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

July 10, 2023


Categorii:

UCRAINA A RELUAT EXPORTURILE DE ZAHĂR CĂTRE ROMÂNIA

Ucraina a reluat exporturile de zahăr către România , Oana Timar - 10 iulie 2023

Exportul de zahăr a fost reluat în Ucraina în urma unei decizii guvernamentale. Inițial, decizia de suspendare a acestor exporturi a fost instituită până pe 15 septembrie, dar Executivul de la Kiev a revenit asupra măsurii, stabilind o cotă pentru transporturile cu destinația România.

Cabinetul de Miniștri a decis să permită din nou exportatorilor să trimită zahăr pe piața din România. Până pe 15 septembrie, volumul este stabilit la nivelul de 20.000 de tone, potrivit reprezentantul Cabinetului de Miniștri din Rada Supremă, Taras Melnychuk.

Guvernul la la Kiev a făcut o serie de modificările la cotele de export pentur mărfurile care sunt supuse licențirii prin Hotărârea CMU din 27.12.2022 nr. 1466.

”Au fost aduse modificări la Volumele de cote de mărfuri al căror export este supus licenței, aprobate prin Rezoluția CMU din 27.12.2022 nr. 1466. Cu privire la aprobarea listelor de mărfuri al căror export și import sunt supuse licenței, precum și cotelor pentru 2023, s-a stabilit cota pentru exportul de zahăr din Ucraina până la 15 septembrie 2023 în valoare de 20.000 de tone și se prevede că luarea în considerare a cererilor de obținere a licențelor se va face în conformitate cu procedura stabilită de Ministerul Economiei, și eliberarea licențelor – pe baza cererilor de obținere a licențelor pentru exportul unor astfel de mărfuri în România și pe baza avizelor Ministerului Politicii Agrare, care vor fi furnizate în termen de o zi fără implicarea obiectul activității economice străine în ordinea schimbului de informații interdepartamentale”, precizează, în traducere, oficialul ucrainean.

Vă reamintim că în ședința sa din 30 mai, Guvernul de la Kiev a interzis exportul de zahăr din Ucraina, stabilind o cotă zero în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2023.

..........................

Articolul la adresa

https://agrointel.ro/264976/ucraina-a-reluat-exporturile-de-zahar-catre-romania/