FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 4, 2023


Categorii:

TEREOS ÎNREGISTREAZĂ UN PROFIT RECORD

Grupul de zahăr Tereos înregistrează un profit de bază record, dar este precaut pentru 2023/24

Sybille De La Hamaide , Junie 1, 2023

O vedere arată un logo la intrarea fabricii de zahăr Tereos din Escaudoeuvres, Franța, 1 iunie 2021. REUTERS/Pascal Rossignol/File Photo

PARIS, 1 iunie (Reuters) –Tereos a înregistrat vânzări și câștiguri anuale record, joi, susținute de prețuri ridicate, dar grupul francez pentru zahăr și etanol și-a exprimat prudența în ceea ce privește recolta de sfeclă de zahăr și puterea cererii în anul de recoltă 2023/24. Livrările globale strânse au dus contractele futures globale ale zahărului la maxime de 11 ani și jumătate în aprilie, în timp ce prețurile europene ating niveluri record.

Compania a atribuit rezultatele impulsului pieței și creșterii prețurilor pe toate segmentele sale - zahăr, alcool, etanol, îndulcitori și energie electrică – cu un control strict al costurilor și cu strategii de acoperire bine executate.

Acești factori au ajutat grupul, unul dintre cei mai mari producători de zahăr și etanol din lume, să facă față creșterilor semnificative ale prețurilor materiilor prime și energiei, a adăugat acesta.

Câștigul ajustat înainte de dobândă, impozit, depreciere și amortizare (EBITDA) pentru anul până la 31 martie a crescut cu 62% la cursurile de schimb curente, la 1,1 miliarde de euro (1,21 miliarde de dolari).

O nouă creștere preconizată a prețurilor zahărului ar susține afacerile Tereos în 2023/24, dar era prea devreme pentru a prognoza rezultate îmbunătățite, a declarat pentru Reuters noul director executiv Jorge Boucas.

 "Există o tendință pozitivă, dar există și incertitudine cu privire la vânzările către clienții noștri. Trebuie să fim atenți la consumul care poate avea un impact asupra piețelor", a spus el.

Volumul final al recoltei europene de sfeclă de zahăr, care este amenințat de întârzieri, de atacuri ale dăunătorilor și de vreme, a făcut dificilă, de asemenea, prezicerea sezonului viitor, a spus directorul comercial Olivier Leducq.

Fermierii francezi au semănat mai puțină sfeclă de zahăr anul acesta, descurajați de potențialele daune aduse recoltelor de interzicerea unui pesticid acuzat că dăunează albinelor.

 Tereos a declarat în martie că va închide două fabrici și va vinde una, deoarece anticipa o scădere a producției.

Datoria grupului, care a fost analizată pe piața obligațiunilor, a crescut la 2,7 miliarde de euro de la 2,4 miliarde de euro, a spus Tereos, invocând o creștere bruscă a capitalului de lucru. Grupul s-a angajat să acorde 2 euro pe acțiune membrilor săi cooperatori.

Reportaj de Sybille de La Hamaide Editare de David Goodman, Kirsten Donovan Standardele noastre: Principiile Thomson Reuters Trust.

  • (1 USD = 0,9084 euro)

…………………

Articolul original

Sugar group Tereos posts record core profit but cautious for 2023/24,

By Sybille De La Hamaide , June 1, 2023   

https://www.reuters.com/markets/commodities/sugar-group-tereos-reports-leap-core-profit-prices-rise-2023-06-01/