FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

January 4, 2023


Categorii:

TAXA BRAZILIANĂ PE COMBUSTIBIL A LUI LULA

Taxa pe combustibil a lui Lula lovește  industria zahărului și a etanolului,  ianuarie 3, 2023

Roberto Samora , Marcelo Teixeira , SAO PAULO/NEW YORK, 3 ian (Reuters)

Rezumat

-Companiile braziliene producătoare de zahăr și etanol ar putea fi afectate negativ după ce noul președinte al Braziliei Luiz Inacio Lula da Silva a surprins piețele cu un decret care menține carburanții scutiți de taxele federale, au declarat analiștii .

-Industria zahărului și etanolului (S&E), precum și comercianții internaționali de zahăr  se așteptau la reluarea taxelor federale pe benzină și etanol pe scară largă, după cum a indicat săptămâna trecută ministrul de Finanțe Fernando Haddad.

-Dar unul dintre primele acte ale guvernului a fost publicarea luni a unui decret care menține scutirea combustibililor.

Ca răspuns, contractele futures pe zahăr brut din New York au scăzut marți cu aproape 2%.

„Politica a învins economia”, a spus brokerul Marex într-o notă.

Președintele Braziliei Luiz Inacio Lula da Silva se uită în timpul unei întâlniri la Palatul Itamaraty din Brasilia, Brazilia, 2 ianuarie 2023. REUTERS/Adriano Machado

 „Din perspectiva noastră, această măsură ar putea avea efecte negative asupra sectorului zahăr & etanol, întrucât menține prețurile etanolului sub prognoza pieței, deși așteptările erau de creștere a prețurilor etanolului la începutul anului 2023”, a spus Citi Research.

Deoarece taxele federale, numite Pis-Cofins, sunt de obicei mai mari pentru benzină, randamentul lor a fost considerat pe scară largă ca pozitiv pentru etanol, care ar fi putut câștiga cotă de piață și, în consecință,  deasemena pozitiv și pentru prețul zahărului, deoarece fabricile ar fi avut un stimulent să producă mai multbiocombustibil și mai puțin zahăr.

Grupul din industria zahărului și etanolului Unica a declarat că noua administrație a devenit „complice” la atacul asupra mediului început sub fosta administrație, adăugând că măsura contrazice discursul lui Lula la reuniunea COP 27a ONU privind clima din noiembrie.

Grupul a spus că scutirea de taxe este neconstituțională, deoarece legea cere guvernului federal să acorde un stimulent fiscal biocombustibililor.

Echipa lui Lula nu a răspuns Reuters unei solicitări de comentarii.

Mauricio Muruci, analist la Safras & Mercado, a declarat că distribuitorii de combustibil cumpărau în mod activ etanol la sfârșitul anului, înainte de declarația fiscală așteptată.

Această cumpărare ar putea acum să exercite presiune asupra prețului biocombustibilului pe piața locală.

Reportaj de Roberto Samora la Sao Paulo și Marcelo Teixeira la New York;

editat de Barbara Lewis

Standardele noastre: Principiile Thomson Reuters Trust.

 

………………………..

Articolul original,

 Lula's fuel tax U-turn likely to hit sugar, ethanol industry,  January 3, 2023

Roberto Samora , Marcelo Teixeira ,

https://www.reuters.com/markets/commodities/lulas-fuel-tax-u-turn-likely-hit-sugar-ethanol-industry-2023-01-03/