FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 24, 2022


Categorii:

SUEDZUCKER SE AȘTEAPTĂ CA PREȚUL ZAHĂRULUI SĂ CREASCA

Suedzucker se așteaptă  ca prețul zahărului să creasca  din nou anul viitor,  

de Maytaal Angel, 22 noiembrie 2022

LONDRA, 22 nov (Reuters) - Cel mai mare producător de zahăr din Europa, Suedzucker (SZUG.DE) urmează să crească din nou prețurile zahărului anul viitor, deoarece costurile energiei rămân ridicate și costurile de intrare pentru  sfecla de zahăr sunt, de asemenea, ridicate, a declarat directorul executiv Niels Poerksen. Reuters.

 Vestea cu privire la noi creșteri ale prețurilor pentru o hrană de bază folosită pe scară largă, cum ar fi zahărul, vine în timp ce factorii de decizie europeni încearcă să controleze inflația și să reducă criza costului vieții.

„În unele zone, costurile crescute încă pun presiune pe marjă. Prin urmare, va trebui să implementăm noi creșteri ale prețurilor anul viitor”, a spus Poerksen în marginea unui seminar al Organizației Internaționale a Zahărului de la Londra, referindu-se la prețurile zahărului și, de asemenea, la produsele prelucrate. alimente precum pizza și ingrediente alimentare „funcționale” sau sănătoase, cum ar fi izomaltul.

Prețurile zahărului din UE de pe piața spot sunt deja la niveluri record - de aproape trei ori mai mari decât cele observate în urmă cu un an - în urma vremii extreme și a unei creșteri a costurilor energiei, forțând cofetarii să ia în considerare reduceri de producție. Producția de zahăr este printre industriile cele mai consumatoare de energie și este dependentă în special în Uniunea Europeană de gaze naturale, ale căror prețuri au crescut vertiginos în acest an, deoarece producătorul cheie, Rusia, a restrâns drastic aprovizionarea.

Logo-ul companiei Suedzucker Group este fotografiat la sediul central din Mannheim, Germania, 12 martie 2019. REUTERS/Ralph Orlowski

La începutul acestei luni, Suedzucker, care are o serie de interese nealimentare, inclusiv biocombustibili, a declarat că se așteaptă ca profiturile pentru anul până la sfârșitul lunii februarie 2023 să fie de aproape două ori mai mari decât în ​​urmă cu un an, deoarece prețurile mai mari la zahăr ar compensa creșterea energiei și costurile materiilor prime.

Poerksen a spus că consumul de zahăr a revenit la nivelurile pre-COVID, în ciuda eforturilor de a reduce utilizarea îndulcitorului în alimente din motive de sănătate.

El a adăugat că există multe alte utilizări pentru zahăr, cum ar fi etanolul. În ceea ce privește aprovizionarea, Poerksen nu se așteaptă ca prețurile mai mari la sfecla de zahăr să aibă ca rezultat plantații mult mai mari anul viitor, deoarece fermierii sunt limitați de constrângerile rotației culturilor. Suprafața cu sfeclă de zahăr pentru recolta de iarnă a scăzut cu aproximativ 4% pe an, potrivit Suedzucker.

...............................................

Articolul original,

Suedzucker expects to raise its sugar prices again next year ,  

Reporting by Maytaal Angel. Editing by Jane Merriman and Mark Potter

Our Standards: The Thomson Reuters Trust Principles.

https://www.reuters.com/markets/commodities/suedzucker-expects-raise-its-sugar-prices-again-next-year-2022-11-22/