FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 13, 2022


Categorii:

SĂ FACI ZAHĂR PUDRĂ ESTE MAI UȘOR DECÂT AI FI CREZUT

Să faci propriul zahăr pudră este mai ușor decât ai fi crezut

De Stephanie Friedman/nov., 2022

Dacă ați acoperit vreodată o felie de tort de ziua de naștere cu glazură de cremă de unt, este posibil să fi simțit noblețea ușoară și moale a zahărului pudră. Deși poate fi folosit pentru a acoperi gogoși, batoane de lămâie și multe altele, zahărul pudră se găsește cel mai frecvent în glazură, glazură și orice cu o textură care se topește în gură, conform The Spruce Eats. Numit și zahăr de cofetărie, zahăr pudră și 10X, zahărul pudră poartă mai multe denumiri, dar toate înseamnă același lucru și pot fi folosite în același mod.

 Dacă ai rămas fără zahăr pudră, dar cauți praful perfect pentru batoanele de lămâie, nu te panica - s-ar putea să-l faci acasă cu doar câteva ingrediente simple.

Important, nu ar trebui să apelați la alte zaharuri ca înlocuitori direcți ai zahărului pudră.

Zahărul alb obișnuit are o dimensiune mai mare a cristalului și o textură mai granuloasă decât cea sub formă de pudră, care nu s-ar dizolva bine în glazură și ar face toppingul de lamaie mai mult crocant decât pufos, notează Southern Living.

Zahărul brun, deși uneori un bun înlocuitor pentru alb, este și un alt tip de zahăr care nu poate înlocui cu succes ușurința zahărului pudră. Deci, ce ar trebui să faci dacă zahărul pudră nu se găsește în dulapul?

După cum se va vedea, este posibil să puteți pregăti rapid un înlocuitor folosind doar două ingrediente din cămară.

 Prajitura Bundt cu zahar pudra  , Fascinadora/Shutterstock

Zahăr granulat și amidon de porumb sunt tot ce ai nevoie cuburi de zahăr alb și o lingură     Mustapha GUNNOUNI/Shutterstock

Potrivit Love and Lemons, dacă ai acasă zahăr granulat și amidon de porumb, poți face un înlocuitor fantastic pentru zahărul pudră. Va trebui să combini cele două ingrediente într-un blender de mare viteză sau într-un robot de bucătărie și voilà! Amestecul rezultat ar trebui să semene cu zahărul pudră.

Dacă doriți să vă asigurați că zahărul pudră de casă este cât se poate de pufos, Completely Delicious vă recomandă să îl cerneți pentru a îndepărta orice cocoloașe rămase. În timp ce această rețetă ușoară ar trebui să funcționeze din prima, Bon Appétit observă că, probabil, cel mai bine este să cumpărați o cutie de zahăr pudră dacă aveți nevoie de mai mult de câteva linguri, adică dacă ar fi să faceți singur cantități mari poate deveni rapid haotic. Deși, dacă nu vă deranjează ca bucătăria dvs. să arate puțin înzăpezită, vă rugăm să nu ezitați să amestecați cu viteză.

Zahăr granulat și amidon de porumb sunt tot ce ai nevoie cuburi de zahăr alb și o lingură     Mustapha GUNNOUNI/Shutterstock

Această rețetă funcționează deoarece este în esență același mod în care se face zahărul pudră în vrac. Potrivit Food Network, zahărul pudră este doar zahăr alb granulat și amidon de porumb combinate și zdrobite într-o pulbere - amidonul de porumb este adăugat pentru a preveni aglomerarea. În magazine, totuși, puteți vedea diferite tipuri de zahăr pudră în funcție de dimensiunea particulelor, variind de la 10X la XXX (prin The Spruce Eats).

Achiziționat din magazin poate fi cel mai bun dacă sunteți în căutarea unor tipuri specifice de zahăr pudră ca acesta.

Dar dacă ești disperat și ai nevoie de o soluție ușoară, pariem că nimeni nu va putea gusta diferența în zahărul tău pudră de casă.

…………………………………….

Articolul original :

Making Your Own Powdered Sugar Is Easier Than You Might Have Thought

By Stephanie Friedman/Nov. 6, 2022 11:30 am UTC

https://www.tastingtable.com/1082592/making-your-own-powdered-sugar-is-easier-than-you-might-have-thought/?utm_campaign=clip