FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 27, 2022


Categorii:

PREȚUL ZAHĂRULUI CREȘTE ÎN TURCIA CU PÂNĂ LA 67%

Turcia crește prețul zahărului cu până la 67%, raportează Bloomberg HT

 26 iunie 2022 ,  Baris Balci, Bloomberg News

( Bloomberg) Producătorul turc de zahăr Turkseker a crescut prețul zahărului granulat cu 67%, până la 13 lire (77 cenți) kilogramul pentru unele piețe cu reduceri, a raportat Bloomberg HT, citând un comunicat al companiei.

Prețul pentru alți clienți crește cu 36,4% până la 15 lire kilogramul.

Creșterile, care urmează creșterii prețurilor de către Turkseker la sfârșitul lunii martie, intră în vigoare pe 27 iunie. Ambele categorii de preț sunt excluse de la taxa pe valoarea adăugată. O criză a costului vieții, care a dus la creșterea inflației la cea mai mare din aproape un sfert de secol, afectează popularitatea partidului de guvernământ al președintelui Recep Tayyip Erdogan.

....................

Zahăr rafinat într-un magazin din New Delhi, India, miercuri, 25 mai 2022. Fotograf: T. Narayan/Bloomberg, Bloomberg (Bloomberg)

India va restricționa exporturile de zahăr ca măsură de precauție pentru a-și proteja propriile provizii de alimente, un alt act de protecționism după ce a interzis vânzările de grâu în urmă cu puțin peste o săptămână.

.......................

Creșterea costurilor globale ale energiei, politica monetară relaxată și o depreciere a monedei locale au alimentat o creștere generală a prețurilor de consum din Turcia. IPC a atins un maxim din ultimii 24 de ani de 73,5% în mai, prețurile la alimente și băuturi nealcoolice au crescut cu 92%.

 Zahărul granulat reprezintă 0,3% din coșul prețurilor de consum, dar este o materie primă importantă pentru multe articole din categoria alimente și băuturi nealcoolice, care constituie un sfert din valoarea inflației.

 Turcia permite importul de 400.000 de tone de zahăr fără taxe vamale

©2022 Bloomberg L.P.

.................................................

Articolul original

Turkey Raises Sugar Prices as Much as 67%, Bloomberg HT Reports,  Jun 26, 2022 

Baris Balci, Bloomberg News , ©2022 Bloomberg L.P.

https://www.bnnbloomberg.ca/turkey-raises-sugar-prices-as-much-as-67-bloomberg-ht-reports-1.1784108