FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

May 20, 2023


Categorii:

ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII NU RECOMANĂ UTILIZAREA ÎNLOCUITORILOR ZAHĂRULUI

Înlocuitorii zahărului nu sunt recomandați pentru pierderea în greutate sau prevenirea bolilor, spune Organizația Mondială a Sănătății

OMS spune că îndulcitorii fără zahăr nu influențează controlul greutății și ar putea crește riscul de îmbolnăvire, deoarece alții cântăresc

De Melissa Rudy |Fox News  , 18 mai 2023

          

Un nou sondaj dezvăluie câți adulți nu pot trece ziua fără zahăr Corespondentul Fox News, Kevin Corke, are povestea la „Fox News @ Night”.

Utilizarea înlocuitorilor de zahăr pentru pierderea în greutate sau prevenirea bolilor nu e prea dulce.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS)/ World Health Organization (WHO) nu este prea blândă cu privire la utilizarea înlocuitorilor de zahăr pentru pierderea în greutate sau prevenirea bolilor. În noile orientări, OMS a atenționat în mod special împotriva utilizării îndulcitorilor fără zahăr (non-sugar sweeteners NSS) în scopul controlului greutății corporale sau al scăderii riscului de boli netransmisibile.

 „Înlocuirea zaharurilor libere cu NSS nu ajută la controlul greutății pe termen lung”, a declarat Francesco Branca, directorul OMS pentru nutriție și siguranță alimentară la Geneva, Elveția, într-un comunicat de presă din 15 mai care anunță noul raport.

Eritritolul,  un îndulcitor artificial popular,  ar putea crește riscul de infarct și accident vascular cerebral: STUDIU

„Oamenii trebuie să ia în considerare alte modalități de a reduce consumul de zaharuri libere, cum ar fi consumul de alimente cu zaharuri naturale, cum ar fi fructele, sau alimente și băuturi neîndulcite”, a adăugat el.

Îndulcitorii fără zahăr nu au valoare nutritivă, a mai spus directorul.

În noul ghid publicat pe 15 mai, OMS recomandă împotriva utilizării îndulcitorilor fără zahăr (NSS) în scopul controlului greutății corporale sau al scăderii riscului de boli netransmisibile.(iStock)

„Oamenii ar trebui să reducă cu totul dulceața dietei, începând de la începutul vieții, pentru a-și îmbunătăți sănătatea”, a sfătuit Branca.

Recomandările OMS se bazează pe o „revizuire sistematică” a 283 de studii unice care au măsurat efectele asupra sănătății ale înlocuitorilor de zahăr la adulți, copii și femei gravide.

Pe lângă determinarea faptului că utilizarea NSS nu este eficientă în reducerea grăsimii corporale, revizuirea a constatat că consumul pe termen lung de înlocuitori de zahăr ar putea cauza un risc mai mare de boli de inimă, diabet de tip 2 și mortalitate la adulți, a declarat OMS.

 „Înlocuirea zaharurilor libere cu îndulcitori nu ajută la controlul greutății pe termen lung”.

Recomandarea se aplică „tuturor îndulcitorilor nenutritivi sintetici și naturali sau modificați care nu sunt clasificați ca zaharuri care se găsesc în alimente și băuturi fabricate sau vânduți singuri pentru a fi adăugați la alimente și băuturi de către consumatori”, potrivit comunicatului de presă.

Este prezentat un grup de îndulcitori atât artificiali, cât și naturali, inclusiv Splenda, Sweet 'n Low, Equal, Truvia, Stevia în brut și zahăr simplu.(iStock)Tipurile populare de ăndulcitori includ aspartamul, acesulfamul K, advantame, neotamul, ciclamații, zaharina, sucraloza, stevia și derivații de stevie.

Noul ghid nu se aplică zaharurilor cu conținut scăzut de calorii sau alcoolilor de zahăr (polioli).

Expertul spune că ar putea intra în joc factorii stilului de viață  

După ce a analizat concluziile OMS, dieteticianul înregistrat Erin Palinski-Wade, un consultant în nutriție cu sediul în New York City, a sfătuit prudență în a trage recomandări și concluzii individuale din studii care „demonstrează asociere și nu cauzalitate”.

Ea a declarat pentru Fox News Digital: „De multe ori, aceeași populație care caută deja să utilizeze NSS este populația care se poate implica în alți factori de dietă și stil de viață care pot crește riscul de obezitate, diabet de tip 2 și boli cardiovasculare.

MEDICAMENTE DE SLABIREA OZEMPIC ȘI WEGOVY: CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE DE A NU LE LUA

 „Acest lucru ar putea include persoane care au un aport alimentar scăzut de fructe și legume și care beau cantități mari de băuturi îndulcite cu zahăr sau persoane care încorporează mai puțină activitate fizică zilnică”, a continuat ea.

Noul ghid al OMS nu se aplică persoanelor cu diabet preexistent.(iStock)

De asemenea, este posibil ca cei care prezintă un risc genetic mai mare pentru aceste afecțiuni să aibă părinți sau îngrijitori care au încorporat și NSS în speranța de a pierde în greutate sau de a gestiona zahărul din sânge, a subliniat Palinski-Wade.

„Fără a cunoaște factorii suplimentari ai stilului de viață care pot afecta greutatea corporală, compoziția corporală și riscul de îmbolnăvire, este greu de spus ce beneficii [pe care] NSS le poate oferi sau nu”, a concluzionat ea.

„Cheia sănătății constă în moderație și varietate”

În propria practică de nutriție, Palinski-Wade personalizează recomandările de aport de NSS la obiectivele și nevoile de sănătate ale fiecărui individ.

„Ca și în cazul oricărui aliment sau nutrient, moderația și varietatea sunt esențiale”, a spus ea.

„Recomand să reduceți îndulcitorii adăugați, inclusiv atât calorici, cât și necalorici, atunci când este posibil și încorporarea mai multor alimente întregi atunci când sunt disponibile”.

„Ca și în cazul oricărui aliment sau nutrient, moderația și varietatea sunt esențiale.” Pentru cei care aleg să folosească NSS, Palinski-Wade recomandă încorporarea unui amestec de soiuri, cum ar fi extractul de fructe de călugăr, stevia și altele, pentru a preveni consumul unui aport excesiv de îndulcitor specific.

„NSS poate oferi beneficii precum reducerea impactului asupra nivelului de zahăr din sânge și reducerea aportului de calorii din anumite mese, dar pentru a îmbunătăți compoziția corporală și a reduce riscul de îmbolnăvire, o multitudine de comportamente de sănătate trebuie să fie încorporate în mod constant - de la creșterea fibrelor până la includerea zilnică. activitate fizică, în combinație cu reducerea zaharurilor adăugate în dietă”, a spus ea.

„Oamenii trebuie să ia în considerare alte modalități de a reduce consumul de zaharuri gratuite, cum ar fi consumul de alimente cu zaharuri naturale, cum ar fi fructele, sau alimente și băuturi neîndulcite”, a spus directorul OMS. (iStock)

 „Numai NSS nu va îmbunătăți sănătatea, dar poate fi inclus ca parte a unui plan de masă care promovează beneficiile pentru sănătate”.

Consiliul de Control al Caloriilor (CCC) din Atlanta, Georgia, continuă să susțină utilizarea înlocuitorilor săraci și fără calorii ca mijloc sigur și eficient de reducere a consumului de zahăr și calorii.

MEDICII CEDE LA ATENȚIE LA MEDICAMENTELE PENTRU DIABET PENTRU Slăbirea în greutate DUPĂ STUDIUL EVIDENȚIE EFECTELE ADVERSE

 „Acest lucru este susținut de o abundență de dovezi științifice, susținute de cele mai apreciate agenții de sănătate și de reglementare din lume, care validează rolul acestor ingrediente”, a declarat Robert Rankin, președintele Consiliului de Control al Caloriilor, într-o declarație pentru Fox News Digital.

 „Împreună cu exercițiile fizice și o dietă sănătoasă, îndulcitorii săraci și fără calorii sunt un instrument esențial care poate ajuta consumatorii să gestioneze greutatea corporală și să reducă riscul bolilor netransmisibile”.

Recomandarea nu a inclus pe cei cu diabet.

Noile îndrumări ale OMS nu se aplică persoanelor cu diabet preexistent, se arată în comunicatul de presă.

„Este uluitor faptul că persoanele care trăiesc cu diabet, pentru care îndulcitorii fără zahăr pot avea un rol deosebit de important în respectarea cerințelor dietetice necesare, nu au fost luate în considerare în mod convenabil când au creat aceste linii directoare”, a spus dr. Keith Ayoob,

consilier științific pentru Consiliul de Control al Caloriilor din Washington, D.C., într-o declarație transmisă Fox News Digital.

 „Făcând acest lucru, atudiul respinge valoarea și utilitatea îndulcitorilor fără zahăr pentru persoanele care trăiesc cu diabet și pre-diabet, care reprezintă cu mult peste 10% din populația globală”, a adăugat el.

Melissa Rudy este editor de sănătate și membru al echipei de stil de viață de la Fox News Digital.

……………

Comunicatul OMS:

În recentul ghid lansat la 15 mai 2023,  OMS cere să nu se folosească îndulcitori fără zahăr pentru controlul greutății  

Știri departamentale, Jin Ni , Communications Officer
WHO

https://www.who.int/news/item/15-05-2023-who-advises-not-to-use-non-sugar-sweeteners-for-weight-control-in-newly-released-guideline

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un nou ghid privind îndulcitorii fără zahăr (NSS), care se pozitionează împotriva utilizării NSS pentru a controla greutatea corporală sau a reduce riscul de boli netransmisibile (BNT)/ noncommunicable diseases (NCDs).

 Ghidul OMS Utilizarea îndulcitorilor fără zahăr, la adresa  https://apps.who.int/iris/rest/bitstreams/1501485/retrieve

Recomandarea se bazează pe constatările unei revizuiri sistematice a dovezilor disponibile care sugerează că utilizarea îndulcitorilor fără zahăr nu conferă niciun beneficiu pe termen lung în reducerea grăsimii corporale la adulți sau copii.

Rezultatele revizuirii sugerează, de asemenea, că pot exista efecte nedorite potențiale de la utilizarea pe termen lung a îndulcitorilor fără zahăr, cum ar fi un risc crescut de diabet de tip 2, boli cardiovasculare și mortalitate la adulți.

 „Înlocuirea zaharurilor libere cu NSS nu ajută la controlul greutății pe termen lung. Oamenii trebuie să ia în considerare alte modalități de a reduce consumul de zaharuri libere, cum ar fi consumul de alimente cu zaharuri naturale, cum ar fi fructele, sau alimente și băuturi neîndulcite”, spune Francesco.

Branca, Director OMS pentru Nutritie si Siguranta Alimentelor.

„SNS nu sunt factori dietetici esentiali si nu au valoare nutritiva.

Oamenii ar trebui să reducă cu totul dulceața dietei, începând de la începutul vieții, pentru a-și îmbunătăți sănătatea.”

Recomandarea se aplică tuturor persoanelor, cu excepția persoanelor cu diabet preexistent și include toți îndulcitorii nenutritivi sintetici și naturali sau modificați care nu sunt clasificați ca zaharuri găsite în alimente și băuturi fabricate sau vânduți singuri pentru a fi adăugați la alimente și băuturi de către consumatori.

Înlocuitorii obișnuiți ai zahărului includ de obicei substanțele: acesulfam K, aspartam, advantame, ciclamați, neotam, zaharină, sucraloză, stevie și derivați de stevie. Recomandarea nu se aplică produselor de îngrijire personală și de igienă care conțin îndulcitori fără zahăr, cum ar fi pasta de dinți, crema de piele și medicamente, sau zaharurilor cu conținut scăzut de calorii și alcoolilor de zahăr (polioli), care sunt zaharuri sau derivați ai zahărului care conțin calorii și, prin urmare, nu sunt considerate îndulcitori fără zahăr.

 Deoarece legătura observată în dovezile dintre îndulcitorii fără zahăr și rezultatele bolii ar putea fi confundată de caracteristicile inițiale ale participanților la studiu și de modelele complicate de utilizare a îndulcitorilor fără zahăr, recomandarea a fost evaluată ca fiind condiționată, urmând procesele OMS pentru elaborarea ghidurilor.

Acest lucru indică faptul că deciziile de politică bazate pe această recomandare pot necesita discuții substanțiale în contexte specifice de țară, legate, de exemplu, de gradul de consum în diferite grupuri de vârstă.

Acest Ghid OMS privind îndulcitorii fără zahăr face parte dintr-o suită de orientări existente și viitoare privind dietele sănătoase care urmăresc să stabilească obiceiuri alimentare sănătoase pe tot parcursul vieții, să îmbunătățească calitatea dietei și să scadă riscul de boli netransmisibile la nivel mondial.

                                 *  *  *

Articolul original

  https://www.foxnews.com/video/6295030161001

Sugar substitutes not advised for weight loss or disease prevention, says World Health Organization

WHO says non-sugar sweeteners don’t impact weight control and could raise disease risk, as others weigh in

By Melissa Rudy | Fox News , May 18, 2023  

https://www.foxnews.com/health/sugar-substitutes-not-advised-weight-loss-disease-prevention-world-health-organization