FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

August 13, 2023


Categorii:

O LINGURĂ DE ZAHĂR ÎN GRĂDINĂ

De ce ar trebui să punem întotdeauna o lingură de zahăr în grădină, pe vreme caldă

De Zahra Mulroy, Lucy Farrell, 12 AUG 2023

 

David Attenborough a explicat un lucru care poate ajuta la menținerea animației naturii în această vară.

Pe lângă animale, Attenborough este un expert în fauna sălbatică înaripată (Imagine: Butterfly Conservation/PA Wire)

David Attenborough a explicat importanța  lăsării unei linguri de zahăr în grădină pe vreme caldă.

Legenda faunei sălbatice îi îndeamnă pe britanici să lase substanțe dulci afară pentru o vietate care este deosebit de vitală pentru ecosistemul nostru.

Dacă scoatem puțin zahăr cât mai des posibil, vom ajuta populația de albine care este în prezent în declin, relatează Mirror.

Potrivit gazdei multor documentare BBC despre natură, dacă albinele ar fi îndepărtate din ecosistem, oamenii nu ar putea supraviețui mai mult de cinci ani.

În timp ce albinele își obțin de obicei energia din plante, punând zahăr afară le putem oferi un impuls energetic necesar pentru a le menține în viață, mai ales pe vreme caldă.

Vorbind pentru Country Living, David a explicat: „Albinele pot deveni obosite și pur și simplu nu au suficientă energie pentru a se întoarce în stup, ceea ce poate duce adesea la eliminarea lor. Dacă găsești o albină obosită în casa ta, o soluție simplă  de zahăr și apă va ajuta la recuperarea unei albine epuizate. Pur și simplu amestecăm două linguri de zahăr alb granulat cu o lingură de apă și le punem pe o lingură pentru ca albina să ajungă la zahăr.”

Încercați să lăsați o lingură de zahăr afară pentru albine în această vară (Imagine: Getty Images/iStockphoto)

Indiferent dacă le iubim sau le urâm, ne bazăm foarte mult pe insecta colorată cu neagru și galben.

Nu numai că albinele mențin plantele vii și proaspete datorită polenizării, dar și produc, de asemenea, aproape o treime din alimentele consumate de oameni. De fapt, aproape o treime din alimentele pe care le consumăm sunt polenizate de aceste insecte, care sunt responsabile pentru hrănirea a 90% din populația lumii. Fără ele, am avea o problemă serioasă. Din păcate, o combinație de pesticide, urbanizare și schimbări climatice fac ca numărul de albine să scadă dramatic.

...................

Articolul

Why you should always put spoon of sugar in the garden in warm weather. David Attenborough has explained one thing that can help keep nature buzzing this summer.

By Zahra Mulroy, Lucy Farrell, 12 AUG 2023

la adresa https://www.dailyrecord.co.uk/lifestyle/you-should-always-leave-spoonful-30687979