FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

July 4, 2021


Categorii:

INDULCITORII ARTIFICIALI REGLEAZĂ NEGATIV FLORA INTESTINALA

Indulcitorii artificiali reglează negativ caracteristicile patogene ale celor două bacterii intestinale model, E. coli si E. faecalis.

 

Aparna Shil1 și Havovi Chichger2, *

  1. Grupul de cercetare biomedicală, School of Life Sciences, East Road, Cambridge CB1 1PT, UKAparnashil12@gmail.com
  2. School of Life Sciences, Anglia Ruskin University, Cambridge CB1 1PT, Marea Britanie * Corespondență: chichger@anglia.ac.uk

Rezumat: îndulcitorii artificiali / Artificial Sweeteners (AS) sunt înlocuitori sintetici ai zahărului care sunt consumați în diete în mod obișnuit.

Studii recente au indicat riscuri considerabile pentru sănătate care leagă consumul de AS cu tulburări metabolice și perturbări ale microbiotei intestinale.

În ciuda acestor studii, există încă date limitate despre modul în care AS are impact asupra microbiotei comensale pentru a provoca patogenitate. Prezentul studiu a urmărit să investigheze rolul AS consumat frecvent asupra patogenității bacteriene intestinale și a interacțiunilor intestinale epiteliu-microbiota, utilizând modele de microbiota (Escherichia coliNCTC10418 și Enterococcus faecalisATCC19433) și epiteliul intestinal (celulele Caco-2).

Modelele de bacterii intestinale au fost expuse la diferite concentrații de zaharină AS, sucraloză și aspartam, iar patogenitatea acestora și modificările interacțiunilor cu celulele Caco-2 au fost măsurate folosind vitrostudii.

Rezultatele arată că îndulcitorii cresc diferențial capacitatea bacteriilor de a forma un biofilm. Co-cultura cu celulele epiteliale intestinale umane arată o creștere a capacității bacteriilor intestinale model de a adera, invada și ucide epiteliul gazdă. Inhibitorul gustului dulce, sulfatul de zinc, a blocat efectiv aceste efecte negative.

Deoarece consumul de AS în dietă continuă să crească, este vitală înțelegerea modului în care acest aditiv alimentar afectează microbiota intestinală și modul în care aceste efecte dăunătoare pot fi ameliorate.

                                                 *  *  *

Microbiota, numită și microbiom, reprezintă ansamblul microorganismelor comensale, simbiotice sau patogene care populează un ecosistem sau habitat (de ex. solul, apele, laptele, plantele, animalele, omul). Microorganismele care constituie o microbiotă sunt reprezentate de bacterii, arhee, alge unicelulare, protozoare, fungi și virusuri. Termenul "microfloră" (= ansamblul microorganismelor de natură vegetală, de exemplu, algele) este incorect utilizat în locul celui de microbiotă cu referire la ansamblul microorganismelor dintr-un mediu dat. Termenul microbiom care este sinonim cu microbiota, are și alt sens: genomul colectiv al microorganismelor care care populează un ecosystem (Wikipedia).

                                                 *  *  *

Textul integral al studiului

“Artificial Sweeteners Negatively Regulate Pathogenic Characteristics of Two Model Gut Bacteria, E. coli and E. faecalis”  la adresa:  https://www.mdpi.com/1422-0067/22/10/5228/htm

" Artificial Sweeteners Negatively Regulate ....  "

                                                *  *  *

Citare: Shil, A .; Chichger, H. Indulcitorii artificiali reglează negativ caracteristicile patogene ale celor două bacterii intestinale model, E. coli si E. faecalis.

Academic Editor: Miguel Gueimonde

Int. J. Mol. Sci. 2021, 22(10), 5228; https://doi.org/10.3390/ijms22105228

Int. J. Mol. Știință 2021,22,5228. https://doi.org/10.3390/ijms22105228

Editor academic: Miguel Gueimonde

Primit: 19 aprilie 2021 ; Acceptat: 13 mai 2021 Publicat: 15 mai 2021

Nota editorului: MDPI rămâne neutru în ceea ce privește revendicările jurisdicționale din hărțile publicate și afilierile instituționale.

Drepturi de autor: © 2021 al autorilor.  

Acest articol este un acces liber distribuit în conformitate cu termenii și condițiile licenței Creative Commons Attribution (CC BY) (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/).