FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 29, 2021


Categorii:

ÎNDULCITORII ARTIFICIALI POT PROVOCA FOAMEA MAI MULT DECÂT ZAHĂRUL

Îndulcitorii artificiali pot provoca foamea mai mult decât zahărul pentru unii oameni

Un mic studiu a constatat că femeile și persoanele cu obezitate aveau mai multe șanse să dea semne de foame după ce au băut apă cu sucraloză în loc de zahăr. Ed Cara , Tuesday 11:00AM 

 

Cercetările noi din această săptămână îi pot face pe iubitorii de sifonuri dietetice să fie puțin încrezători în obiceiul lor.

Micul studiu experimental a constatat că unele grupuri de oameni păreau mai înfometate și consumau mai multe calorii după ce au băut ceva cu îndulcitor artificial decât după ce au băut o băutură îndulcită cu zahăr.

În special, cei cu obezitate și femeile au părut să afișeze mai multe semne de foame, în timp ce, după aceea, femeile au mâncat mai multă mâncare.

Sucurile dietetice și alte băuturi îndulcite artificial sunt de multă vreme o alternativă populară pentru cei care doresc să evite caloriile goale ale sifonului obișnuit, dar totuși își doresc acea experiență de zahăr.

Totuși, aproape la fel de mult timp, oamenii au fost îngrijorați că îndulcitorii artificiali folosiți pentru a crea această iluzie sunt ei înșiși dăunători – poate chiar mai mult decât zahărul. Sucurile dietetice au fost acuzate de creșterea riscului de orice, de la cancer la orbire la demență.

Unele dovezi pentru unele dintre aceste afirmații sunt destul de slabe și se bazează pe cercetări observaționale limitate, în timp ce altele au fost investigate amănunțit și nevalidate până acum, cum ar fi teama că aspartamul provoacă cancer. Autoritățile de reglementare, inclusiv Food and Drug Administration, continuă să insiste că îndulcitorii artificiali sunt în general siguri de consumat. Dar alte probleme legate de sănătate, posibil legate de sucurile dietetice, cum ar fi un risc crescut de creștere în greutate sau diabet de tip 2, sunt mai puțin ușor de respins, cu date contradictorii de ambele părți.

Această nouă cercetare, realizată de oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud, este unul dintre relativ puținele studii care testează experimental efectele băuturilor dietetice asupra organismului și creierului. Studiile experimentale din lumea nutriției sunt, în general, rare, parțial pentru că pot fi foarte costisitoare și mai greu de efectuat decât un studiu tipic de droguri. Datele provin din proiectul existent al cercetătorilor, cunoscut sub numele de Studiul Brain Response to Sugar, care a testat modul în care creierul răspunde la consumul de diferite tipuri de zaharuri, precum și la îndulcitorul artificial sucraloză.

„Studiul nostru a inclus atât adulți tineri de sex feminin, cât și bărbați cu greutăți corporale diferite, astfel încât să putem înțelege modul în care factorii specifici, cum ar fi sexul sau greutatea corporală a unei persoane, ar putea influența modul în care creierul și corpul răspund la îndulcitorii artificiali în comparație cu zahărul real. ” autoarea studiului Kathleen Page, un medic și endocrinolog la Școala de Medicină Keck din USC, a spus lui Gizmodo într-un e-mail.

Șaptezeci și doi de participanți au luat parte la un proces încrucișat, în care au fost obligați să treacă prin fiecare dintre diferitele condiții pe parcursul a trei vizite. După un post de 12 ore cu o zi înainte, la 8 a.m. au băut apă îndulcită fie cu zaharoză (zahăr natural), sucraloză (cunoscută în mod obișnuit ca Splenda), fie cu nimic. Înainte și după apă, li s-a luat sânge pentru testare. Și după aproximativ 20 de minute, li s-a făcut un test vizual în care li s-au arătat imagini cu alimente în timp ce erau supuși unei scanări RMN funcționale. Rezultatele RMN și testele de sânge au fost menite să înregistreze semne de foame inconștientă, cum ar fi anumite modele de activitate cerebrală sau niveluri fluctuante ale anumitor hormoni. La două ore după apă, voluntarii au fost duși la un bufet, unde au putut să mănânce cât doreau sau cât de puțin.

Photo: Mario Tama (Getty Images)  https://gizmodo.com/artificial-sweeteners-may-be-more-hunger-inducing-than-1847755465

Page și echipa ei au descoperit că persoanele cu obezitate (un indice de masă corporală peste 30) păreau să prezinte mai multe semne de foame în activitatea creierului lor în timpul testului după ce au băut apă falsă cu zahăr decât după ce au băut zahăr, în timp ce nu a existat nicio diferență. printre participanții supraponderali și cu greutate normală. În mod similar, femeile din studiu păreau mai înfometate, pe baza răspunsului creierului, decât bărbații după ce au băut sucraloză și, de asemenea, au mâncat mai multe calorii la bufet după aceea.

Descoperirile, spun autorii, ar putea oferi o explicație pentru datele contradictorii care au fost colectate până acum despre sucurile dietetice, sugerând că efectele corporale ale îndulcitorilor artificiali ar putea fi influențate de alți factori.

„În general, aceste rezultate sugerează că femeile și cele cu obezitate pot fi mai sensibile la diferențele în modul în care creierul și corpul răspund la îndulcitorii artificiali în comparație cu zahărul obișnuit”, a spus Page. „Acest lucru ar putea afecta eficacitatea îndulcitorilor artificiali în unele grupuri, inclusiv femei și persoane cu obezitate.

” Studiul experimental este unul dintre cele mai mari de acest gen, spun autorii, dar rezultatele se bazează încă pe o dimensiune relativ mică a eșantionului. Și în timp ce un laborator are avantaje în testarea unei ipoteze, are și dezavantaje. Studiul nu ne poate spune nimic despre efectele potențiale pe termen lung ale consumului de sifon dietetic, de exemplu, și a analizat doar un anumit îndulcitor artificial. Potrivit lui Page, trebuie făcute mult mai multe cercetări cu privire la modul în care acești îndulcitori ne pot afecta.

„Există o mulțime de întrebări despre efectele îndulcitorilor artificiali asupra foametei și asupra sănătății generale, care încă mai trebuie testate. De exemplu, trebuie să știm mai multe despre modul în care îndulcitorii artificiali influențează apetitul și riscul metabolic atunci când oamenii le mănâncă sau le beau în mod regulat”, a spus ea. „De asemenea, trebuie să studiem și alte tipuri de îndulcitori artificiali și trebuie să testăm modul în care aceștia afectează persoanele de diferite grupe de vârstă și persoanele cu tulburări metabolice, cum ar fi diabetul.”

 ………………………………..

Articolul original

Artificial Sweeteners May Be More Hunger-Inducing Than Sugar for Some People , By Ed Cara, 9/28/21 11:00AM,

A small study found that women and people with obesity were more likely to show signs of hunger after drinking water with sucralose instead of sugar.

la adresa;

https://gizmodo.com/artificial-sweeteners-may-be-more-hunger-inducing-than-1847755465 ;