FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 7, 2022


Categorii:

INDIA VA EXPORTA 6 MILIOANE DE TONE DE ZAHĂR

India permite fabricilor să exporte 6 milioane de tone de zahăr în 2022/23,

6 noiembrie, Rajendra Jadhav , Mayank Bhardwaj , November 6, 2022

O mostră de cristale de zahăr pe biroul unui comerciant la o piață angro din Kolkata, India, 26 aprilie 2016. REUTERS/Rupak De Chowdhuri

MUMBAI/NEW DELHI, 5 nov (Reuters) - India a aprobat sâmbătă exportul 2022/23 de 6 milioane de tone de zahăr, în conformitate cu așteptările pieței pentru prima tranșă a anului.

India a exportat un record istoric de peste 11 milioane de tone de zahăr în 2021/22, iar industria se aștepta în acest an ca New Delhi să permită exporturi de 8 până la 9 milioane de tone în două tranșe.

India este cel mai mare producător de zahăr din lume și al doilea cel mai mare exportator. New Delhi a alocat 6 milioane de tone de zahăr fabricilor pe baza producției lor din ultimii trei ani, a declarat guvernul într-o notificare.

Oficialii din industrie se așteptau ca guvernul să permită 5 până la 6 milioane de tone de zahăr într-o primă tranșă și alte 2 până la 3 milioane de tone într-o a doua tranșă, pe baza producției de zahăr.

Notificarea emisă sâmbătă nu a precizat dacă guvernul va permite o a doua tranșă, dar surse comerciale și guvernamentale au spus că este posibil, deoarece producția țării va atinge un nivel record pentru al doilea an consecutiv. Se așteaptă ca India să producă aproximativ 36,5 milioane de tone de zahăr în sezonul care a început în octombrie. 1, a declarat luna trecută un organism lider din industrie.

 "În timpul discuţiilor, guvernul a asigurat industria că va permite exporturile în a doua tranşă. De aceea guvernul a cerut fabricilor să exporte zahăr înainte de sfârşitul lunii mai", a declarat un înalt oficial al industriei, care a refuzat să fie numit.

Fabricile trebuie să exporte cota alocată fie ele însele, fie prin comercianți exportatori sau rafinării înainte de 31 mai 2023, se arată în notificare. Anticipând permisiunea de a exporta între 5 și 6 milioane de tone de zahăr în acest sezon, comercianții au început deja să semneze acorduri de export.

„Zahărul indian ajunge în multe țări din Asia, Africa și Orientul Mijlociu”, a declarat Praful Vithalani, președintele Asociației Comerțului de Zahăr din India. „Datorită exporturilor rapide de până acum, se pare că fabricile vor putea exporta 6 milioane de tone de zahăr până când livrările braziliene vor ajunge pe piața globală”, a spus el.

Standardele noastre: Principiile Thomson Reuters Trust.

.....................................

Articolul original:

India allows mills to export 6 mln tonnes of sugar in 2022/23 ,

November 6, 2022 , By Rajendra Jadhav , and Mayank Bhardwaj

https://www.reuters.com/markets/commodities/india-allows-sugar-exports-6-mln-t-202223-2022-11-05/