FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 30, 2022


Categorii:

INDIA EXTINDE CU ÎNCĂ UN AN RESTRICȚIILE PENTRU EXPORTURILE DE ZAHĂR

India extinde cu încă un an restricțiile pentru exporturile de zahăr 

30.10.2022 , Afrodita Cicovschi

 

India a extins cu un an restricţiile la exporturile de zahăr, până în octombrie 2023, a anunţat Guvernul, pentru a ţine sub control creşterea preţurilor pe plan intern, transmite Reuters.

 India a extins cu încă un an restricțiile privind exporturile de zahăr.

India este cel mai mare consumator şi producător mondial de zahăr şi al doilea mare exportator după Brazilia, scrie Agerpres.

În mai, ţara din sudul Asiei a impus până la 31 octombrie restricţii la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii şase ani, plafonând exporturile din acest sezon la zece milioane de tone, după ce un volum record a fost vândut pe piaţa globală.

În acest an India se aşteaptă la un nivel record al recoltei de zahăr, ceea ce ar putea determina autorităţile să permită exportarea a până la opt milioane de tone, au declarat pentru Reuters oficiali guvernamentali şi din industrie.

Conform Asociaţiei indiene a producătorilor de zahăr, India ar putea exporta până la nouă milioane de tone de zahăr în sezonul 2022-2023.

Deja traderii au început să semneze acorduri pentru a exporta în acest sezon zahăr brut, în urma creşterii preţurilor pe plan mondial.

După redirecţionarea a aproximativ 4,5 milioane de tone de zahăr pentru producerea de etanol, India ar urma să producă aproximativ 36,5 milioane de tone de zahăr în o 2022-2023, o creştere de 2% faţă de sezonul precedent.

În mai, autorităţile de la New Delhi au interzis exporturile de grâu, pe fondul scăderii producţiei, ca urmare a unor valuri extreme de căldură. India este al doilea mare producător mondial de grâu.

De asemenea, India a restricţionat exporturile de orez, din cauza scăderii producţiei.

În urmă cu doi ani, Asociaţia Indian Sugar Mills (ISMA) a declarat că vrea să dărâme miturile despre zahăr şi efectele sale asupra sănătăţii.

În medie, indienii mănâncă în jur de 19 kg pe an, ceea ce este cu mult sub media globală.

Totuşi, ţara este cel mai mare consumator de îndulcitori din lume, scrie BBC .

.....................................

Articolul original la adresa : 

https://adevarul.ro/economie/india-extinde-cu-inca-un-an-restrictiile-pentru-2216334.html