FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

August 15, 2021


Categorii:

CUM PĂSTRĂM ZAHĂRUL BRUN

Cum  păstrăm zahărul brun

Kate Streit  , Aug 13, 2021

 

Produsele și serviciile menționate mai jos au fost selectate independent de vânzări și publicitate. Cu toate acestea, Simplemost poate primi un mic comision din achiziționarea oricăror produse sau servicii, printr-un link afiliat site-ului retailerului.

Nu este nimic mai frustrant decât adunarea ingredientelor in ainte de a face prăjituri, cand descoperi că zahărul brun s-a întărit.

Dacă v-ați confruntat vreodată cu această problemă comună, există de fapt o soluție. Iată tot ce trebuie să știți despre cum să mențineți zahărul brun tos, neintarit.

De ce se întărește zahărul brun?

 

S-ar putea să vă întrebați ce face ca zahărul brun să se întărească. Cea care conferă zahărului brun culoarea sa caramel este melasa. Fiecare cristal de zahăr este acoperit cu un  strat de melasă. Când este expus la aer, umezeala din melasă se evaporă, provocând întărirea zahărului. De fapt, pe măsură ce acoperirea se usucă, cristalele de zahăr se lipesc între ele, și așa se formează masa solidă. Zahărul brun întărit este sigur de mâncat, dar textura sa poate fi neplăcută și este mai dificil de gătit.   

Cum să păstrați zahărul brun tos

Prevenire. Când vine vorba de menținerea zahărului brun tos, prevenirea poate fi cea mai bună soluție. Pentru a evita ca zahărul brun să devină dur, în primul rând, asigurați-vă că îl păstrați într-o zonă rece într-un recipient rezistent la rugină, cu un capac sigur.

O pungă resigilabilă și rezistentă la umiditate funcționează și ea. Deși poate dura mai mult din punct de vedere tehnic, planificați să utilizați zahărul brun în șase luni de la achiziționare și deschidere.

De asemenea, zahărul brun poate fi congelat; puteți separa bucățile după dezghețare cu o furculiță.

Dacă cumpărați zahăr brun vrac, îl puteți împărți în pachete mai mici pentru depozitare, pentru a reduce șansa ca să se infiltreze prea mult aer și zahărul să se întărească.

                                             *  *  *

Articol original:

How To Keep Brown Sugar Soft

https://www.ksby.com/how-keep-brown-sugar-soft/