FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 25, 2023


Categorii:

COMPANIA ZAHAR INVEST DIN BULGARIA VREA SĂ CUMPERE COMPANIA ZAHARNI ZAVODI

Zahar Invest din Bulgaria vrea să cumpere Zaharni Zavodi

Mihaela Miteva , Sofia , 21 iunie 2023 21 iunie

Comerciantul bulgar de zahăr și produse de cofetărie Zahar Invest a depus o ofertă de achiziție pentru pachetul de 5,929% pe care nu îl deține încă la filiala sa, producătorul de zahăr și etanol Zaharni Zavodi [BUL:ZHZA], a declarat compania țintă.

Zahar Invest, care deține aproximativ 10,45 milioane de acțiuni la Zaharni Zavodi, reprezentând un pachet de 94,071% din acțiuni, încearcă să cumpere restul de 658.848 de acțiuni la 5,15 leve (2,88 dolari/2,63 euro) fiecare, a declarat producătorul de zahăr și etanol într-un dosar de bursă Tues.

Photo: Zaharni Zavodi / All rights reserved.

Prețul oferit este puțin peste prețul just pe acțiune al lui Zaharni Zavodi de 5,145 leva și este mai mare decât prețul mediu ponderat pe șase luni de piață, de 4,7415 leva pe acțiune.

Propunerea, în valoare de aproximativ 3,39 milioane de leva, evaluează întreaga companie la aproximativ 57,23 milioane de leva, pe baza numărului de acțiuni în circulație.

Licitația rămâne deschisă timp de 28 de zile, începând cu 21 iunie. Zahar Invest a spus că intenționează să ia Zaharni Zavodi în privat și să nu mai tranzacționeze acțiunile la bursa din Sofia, deoarece complică serviciul administrativ al companiei și concentrarea conducerii și a acționarilor săi asupra operațiunilor.

Prin acord, ofertantul își propune să sporească poziția competitivă a lui Zaharni Zavodi pe piețele existente și să se extindă pe noi piețe, asigurând în același timp un management mai eficient prin sisteme de management integrate.

Strategia companiei se concentrează, de asemenea, pe îmbunătățirea profitabilității prin reducerea costurilor, adoptarea de tehnologii eficiente din punct de vedere energetic și automatizate și optimizarea utilizării activelor.

În aprilie, Zaharni Zavodi a raportat o pierdere netă de aproximativ 1,1 milioane de leva pentru primul trimestru din 2023, la venituri de 20,1 milioane de leva. Începând cu 1350 CET miercuri, acțiunile la Zaharni Zavodi s-au tranzacționat cu 4,26% mai mare la 4,90 leva pe piața BASE a Bursei Bulgare.

(1 euro = 1,95583 leva)

.........................................

Articolul

Bulgaria's Zahar Invest offers to buy out Zaharni Zavodi , Author Mihaela Miteva , SOFIA ,  Jun 21, 2023

la adresa: https://seenews.com/news/bulgarias-zahar-invest-offers-to-buy-out-zaharni-zavodi-826532