FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 17, 2024


Categorii:

ASOCIAȚIA MONDIALĂ A CULTIVATORILOR DE SFECLĂ ȘI TRESTIE DE ZAHĂR

Membrii Asociației Mondiale a Cultivatorilor de Sfeclă și Trestie de Zahăr se vor întâlni la Fargo ,   

Jenny Schlecht , 11 iunie, 2024  

Producătorul de sfeclă de zahăr din Red River Valley și președintele WABCG, David Thompson, a scris că 40 de cultivatori din 12 țări s-au înscris pentru întâlnirea care va avea loc în perioada 18-21 iunie.

 

Presedintele Asociatiei Mondiale a Cultivatorilor de Sfecla si Trestie de Trestie, David Thompson, creste sfecla de zahar in ferma sa de langa East Grand Forks, Minnesota. Ann Bailey / Agweek

FARGO, N.D. — Asociația Mondială a Cultivatorilor de Sfeclă și Trestie de Zahăr își va ține întâlnirea anuală în acest an la Fargo.

WABCG se alătură asociațiilor naționale și regionale ale cultivatorilor de sfeclă de zahăr și trestie de zahăr la nivel internațional.

Organizația are 34 de asociații membre și reunește 5 milioane de cultivatori de sfeclă de zahăr și trestie de zahăr de pe cinci continente. WABCG spune că este prezent în 32 de țări care produc 60% din zahărul din lume.

David Thompson, cultivatorul de sfeclă de zahăr din Red River Valley, este președinte al WABCG.

Președintele WABCG acoperă mandate de trei ani, iar președinția alternează între cultivatorii de sfeclă de zahăr și cultivatorii de restie de zahăr.

Într-un buletin informativ recent al WABCG, Thompson a scris că s-au înscris pentru întâlnire 40 de cultivatori din 12 țări, întâlnire care va fi găzduită de Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din Red River Valley în perioada 18-21 iunie.

Întâlnirile anuale au loc într-o țară diferită în fiecare an.

Participanții urmează să sosească la conferință pe 18 iunie, iar programul va începe pe 19 iunie, cu sesiuni axate pe producție și piețele din SUA și din lume.

Sesiunea din 20 iunie este centrată pe schimbările climatice, cu subiecte care să includă modul în care fermierii se confruntă cu schimbările climatice, agricultura fără cultura sfeclei de zahăr și atenuarea climatului la trestia de zahăr, împreună cu sesiuni privind comunicarea despre industrie.

Ultima zi va include vizite la sera NDSU, instalațiile pentru sfeclă de zahăr din East Grand Forks, Minnesota și ferma lui Thompson de lângă East Grand Forks.

Thompson este la a treia generație a familiei sale care cultivă sfeclă de zahăr, iar tatăl său, Ordean, a făcut parte dintr-un grup de fermieri care au format American Crystal Sugar Co. în 1973.

.........................................

Nota GB: FCSZR - FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLĂ DE ZAHĂR DIN ROMĂNIA este membra a WABCG / The World Association of Beet and Cane Growers / ASOCIAȚIA MONDIALĂ A CULTIVATORILOR DE SFECLĂ ȘI TRESTIE DE ZAHAR si participa la intalnirea de la Fargo, North Dakota.

...................................

Articolul:

World Association of Beet and Cane Growers to meet in Fargo, By Jenny Schlecht , June 11, 2024  

la adresa:

https://www.agweek.com/news/sugarbeet/world-association-of-beet-and-cane-growers-to-meet-in-fargo