FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 29, 2021


Categorii:

AR PUTEA AJUTA CAFEAUA LA PREVENIREA APARIȚIEI BOLII ALZHEIMER?

Ar putea ajuta cafeaua?

Cercetătorii cred că cafeaua ar putea ajuta la reducerea riscului de apariție a bolii Alzheimer mai târziu în viață, deși în prezent nu este clar care ingredient specific a fost responsabil pentru beneficiu.

 

Ar putea cafeaua ta de dimineață să protejeze funcția cognitivă mai târziu în viață?

Vești bune pentru cei dintre noi care nu pot face față zilei fără cafea: un studiu pe termen lung a dezvăluit că consumul de cantități mai mari de cafea poate reduce probabilitatea de a dezvolta boala Alzheimer.

Ca parte a Studiului Australian Imaging, Biomarkers and Lifestyle of Aging, cercetătorii de la Universitatea Edith Cowan (ECU) au investigat dacă consumul de cafea ar afectat rata declinului cognitiv a peste 200 de australieni, pe parcursul unui deceniu.

Cercetătorul principal, Dr. Samantha Gardener, a spus că rezultatele au arătat o asociere între cafea și câțiva markeri importanți legați de boala Alzheimer. „Am descoperit că participanții fără tulburări de memorie și cu un consum mai mare de cafea la începutul studiului aveau un risc mai mic de a trece la o deficiență cognitivă ușoară – care adesea precede boala Alzheimer – sau de a dezvolta boala Alzheimer pe parcursul studiului”, a spus ea.

A bea mai multă cafea a dat rezultate pozitive în legătură cu anumite domenii ale funcției cognitive, în special funcția executivă, care include planificarea, autocontrolul și atenția.

Consumul mai mare de cafea ar părea să fie, de asemenea, legat de încetinirea acumulării proteinei amiloide în creier, un factor cheie în dezvoltarea bolii Alzheimer. Dr. Gardener a spus că, deși sunt necesare cercetări suplimentare, studiul a fost încurajator, deoarece a indicat faptul că consumul de cafea ar putea fi o modalitate ușoară de a ajuta la întârzierea apariției bolii Alzheimer.

„Este un lucru simplu pe care oamenii îl pot schimba”, a spus ea. „Ar putea fi deosebit de util pentru persoanele care sunt expuse riscului de declin cognitiv, dar care nu au dezvoltat niciun simptom. „S-ar putea să reușim să dezvoltăm câteva linii directoare clare pe care oamenii să le poată urma la vârsta mijlocie și sperăm că ar putea avea apoi un efect de durată.”

Fă-o dublă.

Dacă vă permiteți doar o ceașcă de cafea pe zi, studiul arată că ar fi mai bine să vă răsfățați cu o ceașcă suplimentară, deși un număr maxim de căni pe zi care a furnizat un efect benefic nu a putut fi stabilit din studiul actual.

 „Dacă ceașca medie de cafea făcută acasă este de 240 g, creșterea la două căni pe zi ar putea reduce declinul cognitiv cu opt la sută după 18 luni”, a spus Dr. Gardener.

„De asemenea, s-ar putea observa o scădere de cinci procente a acumulării de amiloid în creier în aceeași perioadă de timp.”

În boala Alzheimer, amiloidul se adună împreună formând plăci care sunt toxice pentru creier. Studiul nu a putut face diferența între cafeaua cu cofeină și cea decofeinizată, nici beneficiile sau consecințele modului în care a fost preparată (metoda de preparare, prezența laptelui și/sau zahărului etc.). Dr. Gardener a spus că relația dintre cafea și funcția creierului merită urmărită.

 „Trebuie să evaluăm dacă acest consum de cafea ar putea fi recomandat într-o zi ca un factor al stilului de viață menit să întârzie debutul bolii Alzheimer”, a spus ea. Cercetătorii nu au stabilit încă cu precizie care constituenți ai cafelei se află în spatele efectelor sale aparent pozitive asupra sănătății creierului. Deși cofeina a fost legată de rezultate, cercetările preliminare arată că este posibil să nu fie singurul care contribuie la întârzierea potențialului bolii Alzheimer.

........................

 Articolul la adresa: https://www.newfoodmagazine.com/news/159090/coffee-alzheimers/?utm_source=Email+marketing&utm_medium=email&utm_campaign=NF+-+Newsletter+%2347+ABC+26.11.21&utm_term=Could+coffee+be+the+secret+weapon+against+Alzheimer%e2%80%99s%3f+&utm_content=https%3a%2f%2femails.newfoodmagazine.com%2frussellpublishinglz%2f&gator_td=S21kNB1MHxI2HMe4tz%2fEfm%2b0Kj92EuKSegnpcVqJbnQdRoyFil6R9EI0VclDFbpvCSqOFCGGw8N0lHW%2bYJf2bd5XqyKEvld%2boaTC8M%2bMT7PBmEqIZONGKN%2bHAJ3RyjEWozTEKQY8hyJJyBRW95H7ZC46kuIPPNfOk%2b03k23%2bA2VAef4fWw%2b2Bisjd5aD9exn

Studiul

Higher Coffee Consumption Is Associated With Slower Cognitive Decline and Less Cerebral Aβ-Amyloid Accumulation Over 126 Months: Data From the Australian Imaging, Biomarkers, and Lifestyle Study

Samantha L. Gardener, Stephanie R. Rainey-Smith, Victor L. Villemagne, Jurgen Fripp, Vincent Doré, ierrick Bourgeat, Kevin Taddei, Christopher Fowler, Colin L. Masters Paul Maruff, Christopher C. Rowe, David Ames, Ralph N. Martins and the AIBL Investigator.

la adresa:   https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnagi.2021.744872/full .