FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 12, 2023


Categorii:

AGRANA, INVESTIȚII DE PESTE 18 MILIOANE EURO

Agrana, investiții de peste 18 mil. euro în afacerile locale ,

De Food Biz , 2023

 Grupul Agrana, producătorul mărcilor de zahăr Mărgăritar și Coronița, investiții de peste 18 milioane de euro în afacerile locale

Cu o experiență impresionantă de 25 de ani în industria alimentară locală, producătorul mărcilor de zahăr Mărgăritar și Coronița, Agrana, a reușit să își consolideze poziția pe piața românească, transformându-se într-unul dintre cei mai importanți jucători din domeniu. În ultimii 10 ani, Agrana a investit peste 18 milioane de euro în afacerile locale, demonstrându-și angajamentul său ferm față de dezvoltarea durabilă și creșterea continuă.

O Istorie Îndelungată de Investiții în România

În anul 1998, Agrana a făcut primul pas spre dezvoltarea sa în România, realizând o investiție semnificativă în industria zahărului. De atunci, compania și-a extins operațiunile și și-a diversificat portofoliul de produse, devenind unul dintre principalii producători de zahăr din țară. Cu un spirit de excelență și inovare, Agrana a devenit renumită în întreaga Europă pentru calitatea și varietatea produselor sale din fructe și de concentrate de sucuri de fructe.

Sorin Soroceanu, Head of Sales and Marketing la Agrana România, a subliniat importanța prezenței companiei pe continent, menționând cu mândrie că afacerea din România servește ca model de bune practici pentru fabricarea și comerțul zahărului în toate țările europene.

Planuri de Viitor și Investiții

Pentru anul 2023, Agrana și-a propus o investiție considerabilă în valoare de 6 milioane de euro. Această sumă generoasă va fi destinată achiziției de noi mașini de ambalat, paletizatoare și stații de evaporare. Această măsură va permite companiei să-și optimizeze procesele de producție și să mențină un nivel înalt de eficiență și calitate în tot ceea ce oferă clienților săi.

De-a lungul timpului, Agrana a devenit cel mai mare producător de zahăr din România, în timp ce alte fabrici din această industrie au închis ușile din diverse motive. Investițiile susținute ale companiei au jucat un rol crucial în menținerea și consolidarea acestui statut, ceea ce demonstrează angajamentul său de a continua să contribuie la prosperitatea industriei alimentare din țară.

 

„În afacerea noastră, suntem preocupați ca acțiunile și activitățile pe care le desfășurăm să contribuie la o creștere responsabilă și durabilă a businessului. Suntem bucuroși să reprezentăm industria zahărului din România pe întreg continentul și sperăm că afacerea noastră aici va servi drept caz de bune practici pentru fabricarea și comerțul zahărului în toate țările europene.”

Sorin Soroceanu, Head of Sales and Marketing la AGRANA România

Prezența pe Piața Locală și Globală

În prezent, Agrana operează o fabrică de zahăr în orașul Roman și o rafinărie de zahăr la Buzău, precum și o fabrică de amidon în orașul Țăndărei. Cu un total de 375 de angajați permanenți și între 100 și 150 de angajați sezonieri în fabrica din Roman și rafinăria din Buzău, compania oferă oportunități de angajare semnificative comunităților locale.

La nivel global, Agrana gestionează nu mai puțin de 55 de unități de producție și angajează aproximativ 9.000 de persoane. Cu venituri anuale care ajung la aproximativ 3,6 miliarde de euro, compania se bucură de un renume solid pe piața mondială a preparatelor din fructe și de concentrate de sucuri de fructe. În plus, Agrana este un jucător important în industria de produse din amidon, obținute din surse diverse, precum cartofi, porumb și grâu, alături de producția de bioetanol.

În concluzie, Agrana se află în continuă expansiune și dezvoltare în România, demonstrându-și angajamentul de a aduce excelență și inovație pe piața alimentară locală și globală. Cu investiții susținute și o strategie solidă, compania se află pe cale de a-și întări poziția de lider și de a continua să ofere produse de calitate în întreaga lume.  Sursă: Forbes

.................................

 

Articole la adresele

Agrana, investiții de peste 18 mil. euro în afacerile locale

https://www.forbes.ro/grupul-agrana-producatorul-marcilor-de-zahar-margaritar-si-coronita-investitii-de-peste-18-milioane-de-euro-in-afacerile-locale-341237

Grupul AGRANA, producătorul Mărgăritar și Coronița, are programate investiții de 6 mil. euro în 2023