FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

May 6, 2021


Categorii:

SOLUȚII TEHNOLOGICE DE FINEȚE PENTRU O CULTURĂ CURATĂ DE BURUIENI!

Sfecla de zahăr – cultura de nișă cu valoare ridicată!

Soluții tehnologice de finețe pentru o cultură curată de buruieni!

Roxana Dobre – 5 mai 2021

         

Cultura sfeclei de zahăr deși are o suprafață redusă în ponderea suprafețelor agricole, concentrată în general în jurul unităților de procesare a sfeclei de zahăr, necesită o atenție deosebită din punct de vedere tehnologic. De asemenea cultura necesită tehnică agricolă de precizie pentru pregătirea patului germinativ, o fertilizare complexă, sămânță cu o genetică performantă cât și o protecție a plantelor din punct de vedere al combaterii buruienilor, bolilor și dăunătorilor.

Suprafețele agricole pe care se cultivă sfeclă de zahăr se aleg din parcelele plane, ușoare, cu un conținut ridicat de humus și trebuie să fie integrat într-0 rotație de minim 3 ani, premergătoarele recomandate fiind cerealele care eliberează terenul devreme în anul anterior sfeclei, cu o pregătire a solului și fertilizare cu elemente pe bază de fosfor, potasiu încă din toamnă, precum și pregătirea patului germinativ în primăvară cu o bună conservare a umidității în sol.

Profitul, în această cultură, calculat de specialiști de profil este la producții de peste 40 tone de sfeclă de zahăr recepționată de fabricile de procesare și conținut de zahăr de 16%. Pentru atingerea acestor performanțe încă de la începutul culturii este necesar să asigurăm o protecție a recoltei.

Innvigo AGRO vine în întâmpinarea cultivatorilor care îmbrățișează cultura sfeclei de zahăr cu un portofoliu complet de erbicide pentru combaterea buruienilor mono și dicotiledonate anuale și perene, și fungicide pentru combatere celor mai păgubitoare boli ce afectează cultura.

Soluțiile de erbicidare pot fi aplicate atât în preemergență cât și în postemergență scopul acestei lucrări tehnologice fiind combaterea buruienilor, respectiv reducerea concurenței dintre planta de cultură și speciile de buruieni mono și dicotiledonate anuale sau perene. Tehnica de combatere a buruienilor se poate face în 2 momente distincte respectiv preemergența, este o soluție clasică în combaterea buruienilor fiind urmată de aplicarea în postemergență a unor erbicide specifice buruienilor din cultură sau doar prin erbicidare în postemergența timpurie prin 2-4 tratamente consecutive.

Succesul strategiilor de erbicidare în combaterea buruienilor este influențat de nivelul rezervei de apă din sol cât și a precipitațiilor ulterioare asigurând formarea unei bariere peliculare de erbicid în stratul superficial al solului pe o adâncime de 1-3 cm.

Erbicidele recomandate de Innvigo AGRO pentru combaterea buruienilor  dicotiledonate anuale pentru aplicare în postemergența timpurie sunt:

Combate buruienile: răcovină, trei frați pătați, pungulița, spanac sălbatic, ardeiul broaștei, romaniță de câmp, samulastra de rapiță, știr, traista-ciobanului, ventrilică, hrișcă urcătoare.

Când se aplică? Perioada de aplicare a erbicidului: Monogra 700SC se recomandă a se aplica după apariția plantelor de sfeclă până la faza de 9 frunze (până la BBCH -19) pe solul umed bine pregătit (fără bulgări), în aplicări secvențiale în doză de 3 x 1,5l/ha la un interval de 7-12 zile în funcție de evoluția buruienilor.

Combate buruienile: trei frați pătați, lipicioasa, știr, spanac sălbatic, mușețel nemirositor, răcovina, samulastra de rapiță, traista-ciobanului, iarba-bărboasă, hrișca urcătoare, troscot.

Când se aplică? Aplicati Solider din faza vizibilă a primei frunze de sfeclă până când rândurile sunt acoperite complet (BBCH 10-39), în aplicări secvențiale în doze de 3 x 0,1l/ha în amestec cu adjuvantul Asystent 0,1l/ha la un interval de 5-10 zile în funcție de evoluția buruienilor. Simptomele sunt: albirea, îngălbenirea, necroza și uscarea frunzelor de buruieni sensibile, și apar în câteva zile de la aplicarea produsului. Produsele erbicide se pot asocia și cu alt erbicide pentru controlul întregului spectru complet de buruieni.

Erbicidele recomandate de Innvigo AGRO pentru combaterea  buruienilor  dicotiledonate perene:

Combate buruienile: albăstrea, mușetel nemirositor, pălămida, romanița de câmp, busuioc sălbatic, hrișca urcătoare.

Când se aplică? MAJOR 300 SL se aplică printr-o singură aplicare în doză de 03-0,4l/ha sau aplicare secvențiala în 2-3 aplicări x 0,2l/ha. Primul tratament trebuie efectuat în faza de 2-4 frunze de sfeclă (BBCH 12-14), iar următoarele tratamente trebuie efectuate după apariția ulterioară a buruienilor problemă. Produsele erbicide se pot asocia în tratamente pentru combaterea întregului spectru de buruieni.

Pentru combaterea buruienilor graminee anuale și perene:

Combat buruienile graminee anuale: iarba vântului, iarba bărboasă, samulastra cereale.  Combat buruienile graminee perene: pirul târâtor.

Când se aplică? În funcție de spectrul de buruieni graminee se aplică pe vegetație în fenofaza de dezvoltarea intensă a buruienilor când plantele de cultură au minim 2 frunze adevărate. Pentru combaterea pirului se vor aplica produsele în limitele maxime de aplicare pentru buruieni în faza de 15-20 cm.

Pentru combaterea făinarii și a cercosporiozei Innvigo AGRO recomandă aplicarea  fungicidelor:

Combate cercosporioza la sfecla de zahăr.  

Când se aplică? Preventiv sau curativ se aplică în doză de 0,4 l/ha când plantele de sfeclă acoperă 20% intervalul dintre rânduri până când plantele de sfeclă acoperă 90% intervalul dintre rânduri (BBCH 32-39).

Combate pentru sfecla de zahăr: făinarea, cercosporioza.

Când se aplică? Se aplică în doză de 1 l/ha de la închiderea rândurilor până la maturitate tehnologică de recoltare (BBCH 31–49).

Combate pentru sfecla de zahăr: făinarea, cercosporioza, ramularia.

 

Când se aplică?

Se aplică în doză de 0,8- 1 l/ha de la închiderea rândurilor până la maturitate tehnologică de recoltare (BBCH 31–49).

Innvigo AGRO prin specialiști prezenți în teren la nivel de fermă, oferă soluții complete la costuri corecte pentru toate culturile agricole de cereale, rapiță, porumb, floare, cartofi, sfecla de zahăr, măr, produse cu eficacitate dovedită în tehnologii agricole care se pot adapta la schimbările climatice, problemele specifice din culturile fermei, asigurând fermierilor o bună protecție a plantelor.

Notă: înaintea utilizării oricărui produs de protecție a plantelor citiți cu atenție instrucțiunile de aplicare de pe etichetă! Respectați întotdeauna codul bunelor practici agricole în aplicarea tratamentelor fitosanitare.

Achiziționând produsele Innvigo AGRO, beneficiați de produs gratuit 5 sau 10% în funcție de produsul achiziționat pe baza de Voucher 2021- prin programul de marketing care răsplătește fermierii ce utilizează produsele companiei. Pentru mai multe detalii contactați responsabilii companiei.

Roiban George

Director Marketing și Dezvoltare

Preluarea de la https://agrointel.ro/186707/sfecla-de-zahar-solutii-innvigo-agro/  .

I. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Zahar.ro, cu sediul în Targu Mures. Bulevardul 1 Decembrie nr. 52 / 1, jud. Mures, Romania, în calitate de operator de date.


Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.zahar.ro. („Site-ul”)


II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1. Dacă sunteți client al Site-ului, Zahar.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul Zahar.ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului.


Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe Site, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, Zahar.ro va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.


În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de Zahar.ro, iar contul creat va fi șters automat.


II.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, Zahar.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel.


III. Scopurile și temeiurile prelucrării

III.1. Dacă sunteți client al Site-ului, Zahar.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:


pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi Zahar.ro, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Zahar.ro, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor http://zahar.ro/termeni-si-conditii/. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executareaa acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Zahar.ro.


pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă Zahar.ro în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Zahar.ro de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul Site-ului.


pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Zahar.ro, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.


Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.


Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Zahar.ro de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


III.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, Zahar.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:


pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Zahar.ro, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.


Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale.


Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Zahar.ro de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.


Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, Zahar.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.


În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligaţiilor legale care revin în sarcina Zahar.ro (de ex., în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).


În situaţia în care sunteți client și vă exercitați opțiunea de ştergere a contului de utilizator, prin apăsarea butonul Ștergere cont din secțiunea Informațiile contului meu, Zahar.ro va interpreta această acțiune ca opțiunea dumneavoastră de a vă dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care vă ținem la curent despre produsele și serviciile oferite prin intermediul site-ului. În acest sens, dacă alegeți să vă ștergeți contul de utilizator, nu vă vom mai trimite e-mailuri și/sau sms-uri de acest gen. Totuși, dorim să vă informăm că ștergerea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În cazul în care doriți să nu vă mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos.. În cazul în care solicitați ştergerea contului, însă pe acel cont există cel puţin o comandă activă, cererea de ştergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor şi finalizarea ultimei comenzi active.


Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Zahar.ro va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Zahar.ro pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.


V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Zahar.ro poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină Zahar.ro în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:


pentru administrarea Site-ului;

în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către Zahar.ro prin intermediul Site-ului;

pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;

pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;

pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;

atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Zahar.ro pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.


VII. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:


dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către Zahar.ro, conform celor descrise în prezentul document;

dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea Zahar.ro cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către Zahar.ro a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;

în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;

datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, Zahar.ro să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau

persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către Zahar.ro către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;

dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al Zahar.ro sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care Zahar.ro poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;

în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.

dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: contact@zahar.ro.