FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

May 23, 2020


Categorii:

FLOWBRIX SALVEAZA SFECLA

ATENȚIE: FLOWBRIX, EFICIENT ȘI LA SFECLĂ

Ferma  22 mai 2020 –  https://www.revista-ferma.ro/articole/agronomie/atentie-flowbrix-eficient-si-la-sfecla

Performanță excepțională în prevenirea și controlul agenților patogeni la sfecla de zahăr. Află ce boală importantă poate fi combătută cu fungicidul Flowbrix!

Flowbrix este un fungicid pe bază de oxiclorură de cupru, ce prezintă un puternic efect inhibitor asupra ciupercilor patogene și a unor bacterii, eficient atât la aplicarea curativă, cât și la cea preventivă. Datorită substanței active conținute, Flowbrix are un spectru larg de aplicare și poate fi folosit cu succes la vița-de-vie (combate Plasmopara viticola), cartofi și tomate (contra Phytophthora infestans), precum și la pomii fructiferi, unde asigură diminuarea rezervelor de patogeni ce iernează pe scoarță și combate boli precum rapănul și focul bacterian.

Astăzi vorbim despre beneficiile pe care acest produs le are atunci când este aplicat la sfecla de zahăr.

 Cum îţi dai seama că ai de-a face cu cea mai de temut boală a sfeclei?

 

Fungicidul Flowbrix combate două boli importante ale culturii de sfeclă de zahăr, ce-i amenință dezvoltarea și productivitatea.

Cercosporioza este produsă de ciuperca Cercospora beticola și afectează masa foliară, cu consecințe negative, reflectate în productivitate. Instalarea bolii este favorizată de vremea umedă, transmiterea patogenului realizându-se ușor, prin vânt, precipitații și irigare,ceea ce duce la infestarea terenului de la un sezon la altul.

Vă recomandăm să urmăriți avertismentele de cercosporioză din zona dumneavoastră și eventualele semne ale bolii: pete maronii, cu margini purpurii ce se unesc în cele din urmă, afectând grav frunza. Sfecla roșie, utilizată în cantități foarte mici în sfecla pentru zahăr, este cel mai bun indicator de instalare a cercosporiozei.

Făinarea poate determina o pierdere a producției de până la 30%. Boala este cauzată de ciuperca Erysiphe betae și se recunoaște prin apariția miceliului albicios, care duce la îngălbenirea și moartea prematură a frunzei. Boala se instalează pe frunzele ușor veștejite, din cauza stresului termic și hidric.

 Întreabă specialiştii Kwizda Agro!

După cum am precizat și anterior, Flowbrix are un puternic efect curativ, dar vă recomandăm să consultați reprezentanții noștri pentru a determina oportunitatea unui tratament preventiv.

Flowbrix este un inamic tradițional al cercosporiozei, de aceea putem spune că acest fungicid, pe bază de oxiclorură de cupru, reprezintă o soluție sigură contra acestei boli temute, într-o formulare ce facilitează aplicarea. În plus, Flowbrix este singurul produs pe bază de cupru omologat pentru combaterea cercosporiozei la cultura de sfeclă de zahăr.

Formulare avantajoasă, ce optimizează aplicarea:

  • Flowbrix se prezintă sub formă de suspensie apoasă, cu miscibilitate ridicată, soluția de tratare fiind foarte omogenă.
  • Dimensiunea optimă a particulelor conținute nu periclitează procesul de fotosinteză, contribuind la o calitate ridicată a producției.
  • Flowbrix este foarte ușor de utilizat și nu necesită neutralizare.

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA. Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

 

Presidium. Super-eroul prevenției

Ferma : 22 mai 2020

  A venit și  vremea cartofului. De aceea, în următoarea perioadă, vă vom prezenta fungicidele oferite de Kwizda Agro Romania pentru controlul bolilor provocate de microorganismele dăunătoare. 

Avem certitudinea că veți regăsi printre acestea produsele cele mai bune pentru cultura dumneavoastră. Dacă nu vă puteți hotărî, Reprezentanții noștri vă stau la dispoziție cu cele mai bune recomandări.

Deci, să începem cu începutul: prevenția.
Prevenția este o partidă la dublu

Presidium este un fungicid de ultimă generație, cu acțiune preventivă foarte eficientă împotriva manei (Phytophthora infestans), datorită celor două substanțe active conținute. Este vorba despre zoxamidă (180 g/l), cu acțiune non-sistemică, ce inhibă dezvoltarea sporilor, având și rol de protecție a tuberculului de cartof, și despre dimetomorf (180 g/l), ce prezintă acțiune sistemică translaminară, cu efect de inhibare a formării pereților celulari ai patogenului.

Zoxamida acționează după germinarea sporilor, stopând transformarea acestora în sporangi ce ar urma să fie eliberați, și stopează elongația tubului germinal. Această substanță activă prezintă o acțiune foarte rapidă, fiind capabilă să acționeze înaintea altor substanțe, în etapa dinainte ca zoosporii să devină mobili și să provoace extinderea infestării. În plus, zoxamida acționează și asupra zoosporilor ce infestează materialul săditor.

Dimetomorf, a doua substanță activă din Presidium, întrerupe formarea pereților celulari ai organismului patogen și inhibă creșterea, atașarea și pătrunderea sporilor în frunză. Această substanță activă pătrunde translaminar prin frunză, asigurându-i o foarte bună protecție, dar prezintă și beneficiul de a fi foarte ușor transportată în interiorul plantei. Efectul dimetomorf: aplicat înainte de formarea sporangiilor, inhibă total sporularea și oprește răspândirea bolii.

 Beneficii. Aplicare Presidium

Fermierii care utilizează Presidium știu cu certitudine că acest fungicid previne apariția și împiedică răspândirea manei. Remarcăm că prin controlul manei se asigură productivitatea culturii și o calitate ridicată a producției.
Pentru aceasta, vă recomandăm să aplicați Presidium preventiv, în culturi cu risc ridicat de apariţie a bolii. Presidium se aplică de maximum 5 ori pe sezon, cu un interval de 7-10 zile între pulverizări sau chiar mai puțin, dacă riscul de infestare este crescut. Se realizează maximum 3 aplicări consecutive, în alternanță cu alte fungicide având moduri de acțiune diferite. Doza este de 1 l/ha.

Nu utilizaţi PRESIDIUM® singur în cazul în care mana este deja prezentă în cultură, produsul acționând numai preventiv, nu și curativ.

Pentru un plus de eficiență, vă recomandăm să aplicați acest fungicid împreună cu adjuvantul Designer, ce asigură o mai bună aderență a tratamentului pe frunze.  Doză Designer: 0,1 – 0,2 l/ha.

 

I. Informații generale

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Zahar.ro, cu sediul în Targu Mures. Bulevardul 1 Decembrie nr. 52 / 1, jud. Mures, Romania, în calitate de operator de date.


Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet www.zahar.ro. („Site-ul”)


II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

II.1. Dacă sunteți client al Site-ului, Zahar.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul Zahar.ro, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului.


Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe Site, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, Zahar.ro va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.


În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de Zahar.ro, iar contul creat va fi șters automat.


II.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, Zahar.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel.


III. Scopurile și temeiurile prelucrării

III.1. Dacă sunteți client al Site-ului, Zahar.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:


pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi Zahar.ro, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Zahar.ro, definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor http://zahar.ro/termeni-si-conditii/. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executareaa acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Zahar.ro.


pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă Zahar.ro în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Zahar.ro de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul Site-ului.


pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Zahar.ro, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.


Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii Informațiile contului meu.


Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Zahar.ro de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


III.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, Zahar.ro prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:


pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Zahar.ro, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.


Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale.


Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Zahar.ro de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.


Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Ca principiu, Zahar.ro va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.


În cazul în care sunteți client, vom prelucra datele dumneavoastră pe întreaga durată a raporturilor contractuale și ulterior conform obligaţiilor legale care revin în sarcina Zahar.ro (de ex., în cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite).


În situaţia în care sunteți client și vă exercitați opțiunea de ştergere a contului de utilizator, prin apăsarea butonul Ștergere cont din secțiunea Informațiile contului meu, Zahar.ro va interpreta această acțiune ca opțiunea dumneavoastră de a vă dezabona de la primirea de comunicări comerciale prin care vă ținem la curent despre produsele și serviciile oferite prin intermediul site-ului. În acest sens, dacă alegeți să vă ștergeți contul de utilizator, nu vă vom mai trimite e-mailuri și/sau sms-uri de acest gen. Totuși, dorim să vă informăm că ștergerea contului nu va avea ca efect automat ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În cazul în care doriți să nu vă mai fie prelucrate datele cu caracter personal sau dacă doriți ștergerea datelor, vă puteți exercita drepturile detaliate la punctul VII de mai jos.. În cazul în care solicitați ştergerea contului, însă pe acel cont există cel puţin o comandă activă, cererea de ştergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor şi finalizarea ultimei comenzi active.


Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Zahar.ro va înceta prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Zahar.ro pe baza consimțământului exprimat de către dumneavoastră înainte de retragerea acestuia.


V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Zahar.ro poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină Zahar.ro în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:


pentru administrarea Site-ului;

în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către Zahar.ro prin intermediul Site-ului;

pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;

pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;

pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;

atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

VI. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către Zahar.ro pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.


VII. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:


dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către Zahar.ro, conform celor descrise în prezentul document;

dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea Zahar.ro cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către Zahar.ro a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;

în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;

datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, Zahar.ro să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau

persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către Zahar.ro către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;

dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al Zahar.ro sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care Zahar.ro poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;

în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.

dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: contact@zahar.ro.