FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 11, 2022


Categorii:

FABRICILE DIN BRAZILIA ANULEAZĂ CONTRACTELE DE EXPORT DE ZAHĂR

Fabricile  din Brazilia anulează contractele de export de zahăr, transferă producția către etanol

 17 mai 2022,   Marcelo Teixeira

(Reuters) – Fabricile braziliene de trestie de zahăr anulează unele contracte de export de zahăr și redirecționează producția către etanol pentru a profita de prețurile ridicate la energie, potrivit unor persoane care cunosc în mod direct tranzacțiile, stârnind îngrijorări cu privire la o penurie de zahăr.

Aproape fiecare companie implicată în comerțul cu zahăr din Brazilia a înregistrat anulări, a declarat pentru Reuters un comerciant de la un mare comerciant internațional de mărfuri, în marginea Conferinței Săptămâna Zahărului din New York de săptămâna trecută. El a estimat anulările totale până acum la 200.000 până la 400.000 de tone de zahăr brut.  

„Se întâmplă din cauza schimbării mixului de producție și, de asemenea, din cauza întârzierii recoltei”, a spus comerciantul. Brazilia exportă aproximativ 2,2 milioane de tone de zahăr pe lună în perioada de vârf a recoltei. O scădere mare a producției de zahăr ar putea duce la o penurie globală de zahăr, spun unii comercianți.

Majoritatea fabricilor din Brazilia sunt flexibile și pot trece parțial de la producția de zahăr la etanol. În acest moment, producția se schimbă în favoarea etanolului, deoarece prețurile ridicate la energie determinate de redresarea pandemiei și de războiul din Ucraina stimulează producția de combustibil.

Proiecțiile analiștilor recente arată un număr mai mic de producție de zahăr și volume mai mari de etanol, deoarece vânzările de biocombustibili au devenit mai profitabile pentru fabrici. Vânzările de etanol au crescut cu 2,6% în aprilie.

Un al doilea comerciant, care lucrează și pentru un mare comerciant internațional de produse alimentare, a confirmat anulările – cunoscute în industrie sub numele de washouts – și a spus că majoritatea comercianților încearcă să fie flexibili atunci când negociază.

„Acestea sunt contracte tip take-or-pay, există o taxă, așa că uneori costul poate fi mare pentru fabrică”, a spus el. Un director de la una dintre cele mai mari fabrici din Brazilia, care a cerut să nu fie numit, a spus că câștigurile din trecerea de la zahăr la etanol au compensat costurile anulărilor. Brazilia este al doilea mare producător de etanol după Statele Unite.

„Vânzările de etanol sunt plătite în una sau două zile, în timp ce zahărul de export durează mult mai mult, iar fabricile au multe facturi de plătit la începutul recoltei”, a spus el. Etanolul hidrat se tranzacționa la echivalentul unui preț al zahărului de 20 de cenți pe liră la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce contractele futures pe zahăr din New York se tranzacționau cu puțin peste 19 cenți pe liră. [SOF/L] Morile din sezonul trecut au folosit 45% din recolta de trestie de zahăr pentru a face zahăr și 55% pentru a face etanol.

Fiecare punct procentual corespunde la aproximativ 700.000 de tone de zahăr.

Potrivit datelor de la grupul industrial al zahărului UNICA, cel mai scăzut mix de zahăr a fost de 34,3% în 2019, un an cu prețuri scăzute la zahăr.

Cea mai mare a fost de 49,7% în 2006, când au predominat prețurile mai mari.

...........................................................................................

Articolul original:

Brazil mills cancel sugar export contracts, shift output to ethanol

By Syndicated Content , May 17, 2022 , By Marcelo Teixeira

https://wtvbam.com/2022/05/17/brazil-mills-cancel-sugar-export-contracts-shift-output-to-ethanol/