FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 26, 2022


Categorii:

ZAHĂRUL BRAZILIAN ÎN NOIEMBRIE

Prelucrarea trestiei braziliene și producția de zahăr, mai mari de peste două ori,  la începutul lunii noiembrie, față de anul trecut

Roberto Samora și Gabriel Araujo pentru Reuters  , Noiembrie 24, 2022

SAO PAULO, 24 nov (Reuters) - Prelucrarea trestiei de zahăr și producția de zahăr din regiunea centru-sud a Braziliei s-au dublat cu peste două ori în prima jumătate a lunii noiembrie pe o bază anuală, a declarat joi grupul industrial Unica, în timp ce fabricile se grăbesc să ajungă din urmă cu ultima nivelurile de producție acumulate ale sezonului.  

Prelucrarea a totalizat 26,34 milioane de tone în perioada respectivă, în creștere cu 109,3% față de un an în urmă, în timp ce producția de zahăr a crescut cu 162,2% la 1,67 milioane de tone, a spus Unica într-un raport.

Ambele valori depășesc așteptările pieței, care s-au situat la 23,9 milioane de tone pentru zdrobire și 1,47 milioane de tone pentru producția de zahăr, potrivit unui sondaj realizat de furnizorul de informații financiare S&P Global Commodity Insights.

Procesarea a crescut în ultima vreme, ploile scăzând cu mai multe fabrici în funcțiune în continuare decât în aceeași perioadă din 2021/22, când fabricile au fost nevoite să își încheie operațiunile mai devreme decât se așteptau din cauza condițiilor climatice nefavorabile.

 Având în vedere cifrele acumulate, procesarea trestiei de zahăr a ajuns până acum în acest sezon la 516,8 milioane de tone, acum în scădere cu doar 0,1% față de anul precedent. Chiar și așa, Unica a spus că nu poate oferi o prognoză cu privire la cantitatea de trestie de zahăr care va mai fi prelucrată până la sfârșitul sezonului, menționând că aceasta va depinde în mare măsură de regimul precipitațiilor din următoarele luni.

La 16 noiembrie, a adăugat grupul industrial, 140 de fabrici erau încă operaționale, în timp ce 118 își încheiaseră deja operațiunile pentru acest sezon.

Alte 64 de fabrici și-au încheiat operațiunile în a doua jumătate a lunii noiembrie.

 

Credit: REUTERS/Marcelo Teixeira 24 noiembrie 2022  

 

Unica a oferit și date despre producția de etanol, spunând că producția a crescut cu 72%, la 1,28 miliarde de litri la începutul lunii noiembrie.

Datele Unica privind etanolul includ și combustibilul obținut din porumb.

 

………………………………………….

Articolul original:

Brazil cane crushing, sugar output more than double y/y in early November

Written by Roberto Samora and Gabriel Araujo for Reuters  November 24, 2022 — 11:02 am EST

https://www.nasdaq.com/articles/brazil-cane-crushing-sugar-output-more-than-double-y-y-in-early-november