FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

December 11, 2022


Categorii:

ZAHARINA E O BOMBĂ CANCERIGENĂ

Zaharina e o bombă cancerigenă: Canada a interzis-o, după ce testele pe șoareci au arătat că dă cancer de vezică urinară

 Loredana Codruț , 10/12/2022

 

Multe persoane care vor să slăbească decid să renunțe la zahar. Un extrem de popular înlocuitor este zaharina, care are și multe efecte nocive. Testele făcute pe șoareci au arătat că zaharina produce cancer de vezica urinară. În România, consumul de zaharină este permis.

Zaharina este un îndulcitor artificial care este de 200 până la 700 ori mai periculoasă pentru organism decât zahărul.

Cu toate acestea nu s-a stabilit încă dacă zaharina este sau nu nocivă pentru organism. Acesta a fost interzis de catre organizaţii din diferite ţări, dar mai apoi a fost reintrodus în alimentația populației.

Singura țară care încă a păstrat această restricție din 1977 este Canada. Un studiu efectuat pe persoane din orasul Lucknow din India şi publicat în 2006 a menționat că o alimentaţie bogată în zaharină conduce la apariţia unor probleme, în special cele ale vezicii urinare. Doza administrată subiecţilor a fost cu 37% mai mare decât doza maximă admisă de 5 mg/kgc/zi.

Ce este clar este că zaharina a produs cancer de vezică urinară la şobolani (în aproape toate studiile). Acest lucru l-au demonstrat şi studiile pro, însă și cele contra, dar s-a descoperit că anumite particularităţi ale metabolismului şobolanilor duc în prezenţa zaharinei la cancer de vezică urinară.

...............................

Articolul original

https://www.stiripesurse.ro/zaharina-e-o-bomba-cancerigena-canada-a-interzis-o-dupa-ce-testele-pe-soareci-au-aratat-ca-da-cancer-de-vezica-urinara_2697480.html