FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

September 21, 2020


Categorii:

VIRUSURILE  PLANTELOR SI  CEI AI  INSECTELOR LUCREAZĂ ÎMPREUNĂ PENTRU A RĂSPÂNDI  BOLILE

Virusurile  plantelor si  cei ai  insectelor lucrează împreună pentru a răspândi  bolile

Scott Elliott, ARS Office of Communications, August 17, 2020

 

În ceea ce poate fi o premieră pentru știință, cercetătorii de la Serviciul de Cercetări Agricole (Agricultural Research Service - ARS) - USA  au găsit un exemplu de virusuri de plante și insecte care lucrează împreună pentru a-și crește răspândirea.

Michelle Heck, cercetător in biologie moleculară a ARS, conducea cercetările asupra  polerovirusurilor, un tip de virus al plantelor răspândit de afide, când, impreună cu studenții absolvenți ai Universității Cornell, Jenny Wilson și  Patricia Pinheiro, au făcut o descoperire surprinzătoare.

Heck se află în Unitatea de cercetare a dăunătorilor și agenților patogeni emergenți (Emerging Pests and Pathogens Research ) a Institutului Boyce Thompson, din campusul Universității Cornell, în Ithaca, NY.

„Polerovirusurile produc o moleculă, numită P Zero (P0), care amortizează sistemul imunitar al afidelor”, a spus Heck. Atunci cand sistemul imunitar al afidelor este oprit, acesta permite unui virus al afidului numit densovirus sa infecteze insecta la niveluri foarte ridicate.

Cercetătoarea in biologie moleculară Michelle Heck, de la laboratorul de cercetare pentru dăunători și agenți patogeni/ Pests and Pathogens Research Lab ARS din Ithaca, NY, caută afide. (Fotografie de Jennifer Wilson, Universitatea Cornell, D4502-1)

Densovirusurile au un efect curios asupra afidelor: De obicei, afidele dezvoltă aripi atunci când vremea începe să se răcească, , dar densovirusurile pot induce insectelor cresterea timpurie a aripilor. Atunci când polerovirusurile și densovirusurile interacționează astfel, acest mod le permite să ducă polerovirusul mai departe și mai repede.

„Credem că acesta este rezultatul evoluției”, a spus Heck. "Atât virusul plantelor, cât și virusul insectelor au evoluat pentru a manipula afidul. Munca noastră arată că sunt în cursă pentru a răspândi virusul, deși posibil pe cheltuiala afidului."

Cercetarea este vitală pentru producătorii de culturi, deoarece afidele transmit mai mult de 100 de viruși diferiți către piersici, roșii, cartofi, mere, bumbac, varză, porumb și alte plante. În special, virusul frunzelor de cartof poate reduce producția mondială de cartofi cu mai mult de 50%, provocând pierderea a 20 de milioane de tone de cultură în fiecare an. Există un polerovirus nou și emergent care infectează bumbacul, virusul pitic de bumbac (cotton leafroll dwarf virus), pe care Heck și echipa ei îl studiază acum.

   

Un afid de piersic verde (cu aripi), Myzus persicae. (Fotografie de Scott Bauer, K9602-1)

"Afidele sunt rezistente la multe insecticide utilizate în mod obișnuit, astfel încât tratamentul chimic nu este eficient în uciderea lor și blocarea răspândirii virusurilor", a spus Heck. „Când un fermier observă afide pe câmp, este prea târziu pentru a bloca răspândirea acestor virusuri de către afide”.

Cercetările ulterioare includ o căutare pentru a înțelege modul în care proteina polerovirus, P0, suprimă sistemul imunitar al afidului la nivel molecular. Heck se uită, de asemenea, exact la modul în care densovirusul declanșează afidului   cresterea aripilor.

Acum stim ca polerovirusurile pot interfera cu raspunsul imun al afidului la densovirusuri, a spus ea. Întrebarea pe care Heck speră să o răspundă este: infecția cu densovirus poate fi atât de severă încât ucide afidele și, dacă da, ar putea fi utilizată ca instrument de control biologic?  

Traducerea articolului „Plant, Insect Viruses Work Together To Spread Disease”, Last Modified: 9/17/2020

 https://www.ars.usda.gov/oc/dof/plant-insect-viruses-work-together-to-spread-disease/?utm_medium=email&utm_source=govdelivery

*  *  *