FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

December 29, 2022


Categorii:

VIITORUL COMBUSTIBILULUI PENTRU AVIAȚIE

Antreprenorii francezi caută viitorul combustibilului pentru aviație în agricultură și în silvicultură

 John Laurenson , 28 decembrie 2022

Franța este cel mai mare producător de sfeclă de zahăr din Europa.Acum, o companie de bioenergie de aici folosește bacterii din zahăr pentru a produce combustibil durabil pentru aviație.

Combustibilul durabil pentru aviație sau SAF (Sustainable Aviation Fuel) este combustibilul pentru avioane produs din surse regenerabile, cum ar fi uleiul de gătit reutilizat.

Aproape jumătate de milion de zboruri au folosit acest combustibil amestecat cu kerosen obișnuit pe bază de petrol - aproape toate în Europa.

Acum, francezii spun că au produs a doua generație a acestui combustibil, făcut din zahăr vegetal.Marc Delcourt, co-fondator și CEO al Global Bioenergies, a stat lângă o fabrică de zahăr din sfeclă și o mică unitate adiacentă.„Aceasta este unitatea pe care am construit-o anul acesta”, a spus el.Instalația folosește bacterii pentru a produce o hidrocarbură - combustibil, cu alte cuvinte - din zahăr.

În regiunea Champagne din Franța se cultivă struguri, desigur, dar și sfeclă de zahăr.

Multă. Napoleon a ordonat plantarea în masă a sfeclei de zahăr când o blocadă navală britanică a oprit aprovizionarea cu zahăr din Caraibe. Aproximativ 200 de ani mai târziu, Franța este încă cel mai mare producător de sfeclă de zahăr din Europa.

„Avem un proces de transformare a zahărului, oricare ar fi acesta. Poate fi sfeclă de zahăr, trestie de zahăr, zahăr din amidon – deci porumb sau grâu – sau chiar zahăr din resturi agricole”, a spus Delcourt.

Și resturi agricole, cum ar fi paie sau resturi forestiere, cum ar fi așchii de lemn de gater. În timp ce plantele cresc, ele absorb dioxidul de carbon din atmosferă, a explicat Delcourt - contribuind la limitarea efectelor schimbărilor climatice.

Dar acest nou combustibil produs din plante face treaba? 

Thierry Zoccolan/AFP prin Getty Images

„Așteptăm o cerere uriașă datorită atât politicii din Uniunea Europeană, cât și din SUA, precum și datorită obiectivului industriei aviatice de a fi zero-carbon- net până în 2050”, a spus Plaza.

Global Bioenergies a declarat că intenționează să construiască o fabrică care să producă 30.000 de tone de combustibil de aviație din deșeuri de lemn până în 2027.

........................................

 

Articolul original,

French entrepreneurs look to agriculture and forestry for the future of aviation fuel

John Laurenson Dec 28, 2022

French entrepreneurs look to agriculture and forestry for the future of aviation fuel