FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

August 1, 2021


Categorii:

USDA PREZINTĂ CONSUMUL ZILNIC MEDIU AL AMERICANULUI

Experții oferă producătorilor de zahăr o actualizare de marketing, 08/07/19 De Ed Maixner

Producătorii de zahăr consideră că produsul lor dulce merită un profil mai bun în starea de sănătate și nutriție, iar unii cercetători în nutriție și experți din industrie le-au explicat marți, la Simpozionul îndulcitor din Asheville, N.C., cum ar putea face acest lucru.

 Între timp, USDA raportează că consumul americanilor de îndulcitori calorici totali (zahăr, sirop, miere) pe cap de locuitor, a scăzut, de fapt, cu 20% în ultimii 20 de ani.

Așadar, liderii din industrie precum Courtney Gaine, președintele asociației Sugar Association și moderatorul discuției de marți, ar dori să reformuleze modul în care consumatorii privesc zahărul în dietele lor, pe baza realităților piețelor reale și a sănătății umane.

Ea subliniază că liniile directoare dietetice pentru americani îi sfătuiesc pe oameni să restricționeze consumul de îndulcitori încă din 1980, iar în 2015 s-a stabilit, în cele din urmă, sugestia de a limita zaharurile adăugate la 10% din caloriile zilnice.

 Oficialii din domeniul sănătății au legat aportul ridicat de îndulcitori de diabet și de obezitate. „Conceptul pe care îl susținem cu siguranță este cel de moderare”, a spus Gaine, adăugând increderea în fapul  că ponderea de 10% din calorii ar putea fi adecvată.  

 Courtney Gaine, Sugar Association

Cu toate acestea, spune ea, consumul zilnic recomandat de liniile directoare pentru toate celelalte categorii de nutrienți se bazează pe cercetări care stabilesc nevoile minime ale organismului, dar 10 la sută pentru îndulcitori reprezintă doar ceea ce rămane  din cantitatea totală de calorii.

 „Nu se bazează pe rezultatele sănătății”, spune ea, și „nu a recunoscut nevoia reală a organismului de zaharuri”.  

În raportul său la simpozionul despre atitudinile consumatorilor în ceea ce privește zahărul, Afshin Mohamadi, partener în Quadrant Strategies, a sfătuit producătorii de zahăr să sublinieze, atunci când își promovează produsul, că zahărul este un produs natural nealterat, fabricat din plante (sfeclă și trestie). Mulți consumatori cred că zahărul este o substanță chimică sau o substanță puternic prelucrată, a spus el. De asemenea, consumatorii vor avea o viziune mai pozitivă asupra zahărului dacă înțeleg importanța acestuia ( glucoza) în funcțiile critice ale creierului și ale corpului, a spus el. Mai mult, el sugerează că consumatorii se gândesc mai puțin la diete în zilele noastre și mai mult la sănătate într-un stil de viață echilibrat și sănătos, astfel încât promovarea dulciurilor pe aceaste aspecte poate avea mai mult succes.

Reținem că un alt obstacol de marketing pentru zahăr va sosi pe 1 ianuarie, când marii producători de alimente și băuturi din SUA (producători mici, un an mai târziu) trebuie să adauge încă o informație pe etichetele produselor lor, specificând „zahăr adăugat”, împreună cu informația „zahăr total” .  

Gaine subliniază că unele companii mari - precum Hershey’s și Coca-Cola - folosesc deja noile etichete, iar o mulțime de băuturi care conțin zahăr au fost reformulate. Dar ea spune că impactul rămâne neclar în general. Ea se așteaptă ca majoritatea producătorilor să-și „păstreze produsele” așa cum sunt și să arate conținutul de zahăr, dar mulți vor opta, de asemenea, pentru comercializarea unor produse alternative cu conținut scăzut, redus sau fără zahăr. Lockwood subliniază, de asemenea, că zahărul nu este cu siguranță o vânzare dificilă pe piață, deoarece oamenilor le place în mod natural zahărul: „Ne plac lucrurile dulci”.

Amber Wilcox, care prezintă, de asemenea, rezultatele cercetărilor Mintel, a spus că oamenii se gândesc la zahăr mai ales ca fiind ceva plăcut și distractiv. Studiile realizate de Mintel au arătat că mențiunile referitoare la zahăr în răspunsurile consumatorilor americani au fost 85% pozitive - un rezultat mai mare decât ​​mențiunile referitoare la cafea (80%) sau pisici (67%).

……………………………………………

Articol original:

Experts give sugar producers a marketing update , 08/07/19 6:25 AM By Ed Maixner , www.Agri-Pulse.com

https://www.agri-pulse.com/articles/12492-experts-give-sugar-producers-a-marketing-update