FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 17, 2021


Categorii:

SUCCES GARANTAT

Succes garantat: Toader Prodan face 90 tone de sfeclă la hectar

Marian MUŞAT, 28 septembrie 2021 - 18:04

După ce a dat lovitura la grâu, vasluianul pare să aibă succesul garantat şi cu sfecla de zahăr. Are cultura curată, uniform dezvoltată şi sănătoasă, iar densitatea plantelor îi oferă garanţia unei producţii de peste 90 tone/ha. 

 

 Reuşita are întotdeauna gustul dulceag!

 „Cultura arată super, pot spune că din zona noastră e cea mai frumoasă din ultimii ani. Avem speranţa să obţinem o producţie de peste 90 tone la hectar. Cum am reuşit? Am lucrat cu mai multă rigoare agronomică, asigurând condiţii de nutriţie şi tratamente fitosanitare dintre cele mai bune. Însă factorul hotărâtor a fostAPA. Cu toate că am reuşit de am finalizat reabilitarea sistemului de irigaţii, nu a fost nevoie să udăm cultura, pentru că a plouat destul”, a explicat agronomul vasluian.

 Rigoare în aplicarea tehnologiei

Toader Prodan a detaliat câteva verigi tehnologice, precizând că aales să semene cu o maşină performantă pentru a realiza o densitate de 130 mii de plante la hectar.„Pe întreg parcursul ciclului vegetativ, am administrat între 500 şi 700 kg îngrăşământ chimic complex la hectar, în funcţie de profilul cartării agrochimice a terenului (fertilizare echilibrată:NPKtriplu 15 şi triplu 16).

De asemenea, am asigurat azot în doză de 200 kg/ha şi am aplicat trei tratamente fitosanitare foliare împotriva bolilor şi dăunătorilor”, explică fermierul.

În prima jumătate a acestei luni (septembrie), fermierul a început campania de recoltare. Un sprijin esenţial îl va primi de la compania Agrana România, cu maşini de recoltat şi capacităţi de transport.

Preţul primit de Federaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România i se pare a fi unul bun, în creştere faţă de anii anteriori.

SFECLA DE ZAHĂR: 50 T/HA DIN START

Fermierii urmăresc să controleze cât mai bine nivelul cantitativ, dar şi calitativ al viitoarei recolte, ştiut fiind faptul că, potrivit contractului încheiat între cultivatori şi fabrica Agrana Roman, preţul sfeclei poate fluctua în proporţie de până la 30%, în funcţie de calitatea recoltei, respectiv de conţinutul de zahăr al sfeclei predate.

 Click AICI şi află cele mai potrivite soluţii tehnologice pentru producţii de minim 50 t/ha!

un articol de MARIAN MUŞAT ,

https://www.revista-ferma.ro/articole/agronomie/succes-garantat-toader-prodan-face-90-tone-de-sfecla-la-hectar