FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

August 1, 2021


Categorii:

SUA: MAJORITATEA CONSUMATORILOR ÎNȚELEGE CĂ ZAHĂRUL POATE FACE PARTE DINTR-O DIETĂ SĂNĂTOASĂ

 Majoritatea consumatorilor înțelege că zahărul provine din plante și poate face parte dintr-o dietă sănătoasă

Raportul revistei Sugarbeet Grower | 15 iulie, 28 iulie 2021

 O majoritate semnificativă a consumatorilor înțelege că zahărul real provine din plante și este natural, potrivit cercetărilor efectuate de Quadrant Strategies for the Sugar Association, vocea științifică a industriei zahărului din SUA.

Majoritatea consumatorilor înțeleg că zahărul este natural și provine din plante, în timp ce un număr tot mai mare de consumatori afirmă că evită îndulcitorii artificiali.

Noile cercetări arată că atitudinile consumatorilor cu privire la zahărul real sunt din ce în ce mai pozitive, în timp ce favorabilitatea pentru îndulcitorii artificiali a scăzut.

O majoritate semnificativă a consumatorilor înțelege că zahărul adevărat provine din plante și este natural, potrivit cercetărilor efectuate de Quadrant Strategies for the Sugar Association[1], vocea științifică a industriei zahărului din SUA.   

 „Schimbarea atitudinii consumatorilor cu privire la zahăr în ultimii trei ani arată că consumatorii au o înțelegere mult mai profundă și mai clară a originii zahărului , din plante, precum și a rolului său într-o dietă echilibrată”, a declarat dr. Courtney Gaine, președinte și CEO al Sugar Assoc. „Aceasta este o veste bună și un progres în ceea ce privește faptele, știința nutriției și bunul simț în fața  multor dezinformări despre zahăr pe care le-am văzut în ultimii ani.”

Studiul, bazat pe feedback-ul oferit de un eșantion național de 1.500 de adulți din SUA, statistic reprezentativ  arată că:

  • 80% dintre consumatori sunt de acord că „zahărul adevărat” apare în mod natural. 54% plasează „zahărul de masă” în această categorie.
  • Mai mulți consumatori (57%) asociază zahărul cu distracția și fericirea pe care le oferă în viața lor, mai degrabă decât cu vinovăția (43%) pe care unii o asociază cu consumul de zahăr.
  • Doar 7% dintre consumatori consideră că zahărul NU POATE juca un rol într-o dietă echilibrată, comparativ cu 23% care spun că îndulcitorii artificiali NU POT juca un rol într-o dietă echilibrată.
  • Consumatorii clasifică zahărul deasupra îndulcitorilor artificiali pe aproape toate atributele pe care le identifică ca fiind importante la alimentele și băuturile pe care le achiziționează.
  • Primele două ingrediente alimentare pe care consumatorii le evită acum sunt siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză și înlocuitorii de zahăr. În 2018, cel mai evitat ingredient a fost zahărul, care a căzut acum în lista ingredientelor evitate, ajungând la numărul opt.
  • Peste 70% dintre consumatori afirmă că evită produsele care conțin îndulcitori artificiali - inclusiv pâinea, iaurtul, untul de arahide, conservele de fructe și cerealele pentru copii.
  • 70% dintre consumatori evită sau moderează consumul de zahăr. Primele trei moduri în care consumatorii limitează zahărul sunt consumul mai rar de produse care conțin zahăr, consumul de porții mai mici și consumul de produse cu un conținut redus de zahăr.

Pixabay photo

Luată în ansamblu, noua cercetare, în comparație cu concluziile din 2018, arată o creștere semnificativă a percepțiilor pozitive ale consumatorilor asupra zahărului adevărat și scepticismul crescut al consumatorilor cu privire la înlocuitorii zahărului.

 „Zaharul adevărat este un ingredient pe care consumatorii îl cunosc și îl recunosc și, din ce în ce mai mult, consumatorii înțeleg de unde provine acest zahăr adevărat.

Pe lângă rolul său în multe alimente nutritive, zahărul rămâne o sursă de distracție și plăcere pentru familiile americane, jucând un anumit rol pentru un stil de viață echilibrat ”, a spus Gaine.   

Pentru mai multe informații despre necesitatea etichetării complete și exacte a îndulcitorilor artificiali din alimentele ambalate, faceți clic aici (sau vezi mai jos).

 

……………………………………………………………………….

Campanie pentru transparența îndulcitorului , cu Sprijinirea preciziei în etichetare

https://www.sugar.org/about/positions-principles/campaign-for-sweetener-transparency/

Consumatorii doresc să afle mai multe despre mâncarea lor decât oricând - de unde provin, ce conține și cum au fost produse.

Acest lucru a dus la o creștere a informațiilor mai bune și mai bune pe etichetele alimentelor în ultimii ani. Cu toate acestea, rămâne un decalaj semnificativ, în etichetarea alimentelor, atunci când vine vorba de utilizarea îndulcitorilor cu conținut scăzut și/sau fără calorii.

Asociația Sugar Association consideră că consumatorii au dreptul să știe ce conține mâncarea și băuturile pe care le consumă.

Susținem etichetarea corectă și care nu induce în eroare consumatorii.

…………………….

Articol original :

Majority of consumers understand sugar comes from plants and can be part of a healthy diet , Written By: Sugarbeet Grower Magazine Staff Report | 3:55 pm, Jul. 28, 2021 ; https://www.agweek.com/sugarbeet/7131545-Majority-of-consumers-understand-sugar-comes-from-plants-and-can-be-part-of-a-healthy-diet

..........................................................

[1] https://www.sugar.org/wp-content/uploads/2021-Annual-Consumer-Survey-Findings-Infographic.pdf

sau apasa aici: 2021-Annual-Consumer-Survey-Findings-Infographic