FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 11, 2023


Categorii:

STOCURILE DE ZAHĂR SUNT ÎNTR-UN MOMENT BUN DAR SOSIREA FENOMENULUI EL NINO STÂRNEȘTE TEMERI

Prețul acțiunilor producătorilor de zahăr a câștigat  pe 9 iunie dimineața, în India - cel mai mare producător de zahăr din lume - în urma unei creșteri a prețurilor futures pe zahăr din SUA  dar apariția lui El Nino a stârnit temeri .    

         

El Nino - caracterizat de temperaturile mai calde ale oceanelor de-a lungul Pacificului - influențează modelele meteorologice din întreaga lume. El Nino a fost adesea legat de ploile musonice deficitare din India. Este foarte probabil ca modelul meteorologic de încălzire a planetei să aibă un impact clar asupra țărilor majore producătoare de zahăr precum India, Brazilia și Thailanda.

O scădere a producției va crea o lipsă de aprovizionare și va  crește prețul zahărului, care a împins în sus prețul stocurilor de zahăr.

Contractele futures pe zahăr din SUA au crescut cu 4% pe 8 iunie, la 25,48 USD. Centrul de predicție climatică al Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere din SUA a declarat pe 8 iunie că El Nino a început și va aduce temperaturi mai calde peste tot în lume.

„În funcție de puterea sa, El Nino poate provoca o serie de efecte de impact, cum ar fi creșterea riscului de precipitații abundente și secetă în anumite locații din întreaga lume”, a declarat Michelle L’Heureux, cercetător climatic la Centrul de predicție a climei.

Producția de zahăr din India a scăzut cu 6%, până la 311 lakh tone, până la 15 aprilie a anului de comercializare 2022-2023 care se încheie în septembrie, potrivit Asociației Indiane de Zahăr.

O nouă scădere va împinge prețurile zahărului și mai sus. La ora 11.37, Dhampur Sugar Mills Ltd a crescut cu 3,5% la 277,65 Rs la Bursa Națională (NSE). Balrampur Chini Mills Ltd a crescut cu 2,45% la 405,25 Rs, Mawana Sugars Ltd a crescut cu 2,82% la 98,40 Rs și Dalmia Bharat Sugar and Industries Ltd a câștigat 2,3% la 372,55 Rs pe NSE.

 …………..

Articolul original,

Sugar stocks in a sweet spot, El Nino arrival sparks shortage fears

https://www.moneycontrol.com/europe/?url=https://www.moneycontrol.com/news/business/stocks/sugar-stocks-in-sweet-spot-el-nino-arrival-sparks-shortage-fears-10769571.html