FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

March 19, 2023


Categorii:

SINDICATELE ȘI GUVERNUL FRANCEZ CONDAMNĂ TEREOS PENTRU CA ÎNCHIDE O FABRICĂ DE ZAHĂR

Sindicatele și guvernul îl condamnă pe Tereos pentru reducerea locurilor de muncă din sectorul zahărului din Franța

13 martie 2023,  Sybille de La Hamaide și  Pascal Rossignol;  

PARIS, 13 martie (Reuters) - Tereos, cel mai mare producător de zahăr și etanol din Franța, s-a confruntat luni cu o reacție a sindicatelor și a guvernului, după ce a declarat că își închide activitățile de zahăr într-o fabrică din nordul Franței, dând vina pe o scădere așteptată a producției de sfeclă de zahăr.

De săptămâna trecută, muncitorii au blocat fabrica Escaudoeuvres, care are înăuntru 40.000 de tone de zahăr și semințe pentru recolta viitoare, au declarat surse sindicale.

În această perioadă a anului în Franța, recoltarea sfeclei de zahăr și prelucrarea zahărului s-au încheiat pentru sezon.

În ciuda creșterii prețurilor zahărului, se așteaptă ca suprafața însămânțată cu sfeclă să scadă la un nivel minim de 14 ani în Franța în următoarele săptămâni, deoarece interzicerea utilizării pesticidelor neonicotinoide care sunt dăunătoare pentru albine îi descurajează pe fermieri să planteze, deoarece se tem de deteriorarea culturilor. Tereos a spus că membrii cooperativei s-au angajat să cultive sfeclă cu 10% mai puțin.

Dar ministrul Industriei, Roland Lescure, a declarat că decizia de a opri producția de zahăr din fabrică este prematură. „Ei strigă „foc” când nu au văzut nici o scânteie”, a declarat Lescure pentru Sud Radio înainte de a călători la fața locului.

„O companie care câștigă bani și care închide o fabrică, cred că nu este normal”. Ministrul Agriculturii Marc Fesneau i-a cerut Tereos săptămâna trecută să clarifice rațiunea economică din spatele deciziei sale.

..................

Fabrica de zahăr Tereos văzută în spatele unui câmp de sfeclă de zahăr din Escaudoeuvres, Franța, 23 septembrie 2022. REUTERS/Pascal Rossignol

Articolul

Union, government decry Tereos over cuts to French sugar jobs, Reporting by Sybille de La Hamaide and Pascal Rossignol; editing by Barbara Lewis,

la adresa   https://www.reuters.com/business/union-government-decry-tereos-over-cuts-french-sugar-jobs-2023-03-13/