FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

August 4, 2020


Categorii:

SFECLA DE ZAHĂR, MATERIE PRIMĂ PENTRU AGRICULTURA ECOLOGICĂ

Sfecla de zahăr, materie primă de excepție pentru agricultura ecologică. Beet, un produs cu rezultate deosebite!

 

https://bio.agrointel.ro/author/agrointeligenta/,  12 iulie 2020

Sfecla de zahăr este o plantă iubită deopotrivă de fermieri și de cercetătorii din domeniul agriculturii. Agricultorii obțin profituri importante de pe această cultură. De cealaltă parte, sfecla de zahăr este materie primă pentru produse de protecție a plantelor pentru agricultura ecologică.

Agro-Est Muntenia a adus în România produsul Beet, un extract natural de sfeclă de zahăr, care are drept principal rol stimularea dezvoltării foliajului și a sistemului radicular.

“Se remarcă prin conținutul foarte ridicat în materie organică, aminoacizi, potasiu de origine vegetală și extract humic. Beet este un produs care ajută cultura să treacă peste toate perioadele de stres, diferențele de temperatură și pentru a nu favoriza apariția bolilor în culturile ecologice”, a explicat Ionela Petrea, reprezentant vânzări în cadrul Agro-Est Muntenia.

CARACTERISTICI BEET

TOATE COMPONENTELE PROVIN DIN PLANTE ȘI SUNT EXTRASE PRIN METODE FIZICE
CONȚINUT DE MATERIE ORGANICĂ NATURALĂ: 52%
EXTRACT HUMIC: 31.2%
RAPORTUL DINTRE AZOT ȘI POTASIU ESTE UTILIZAT PENTRU A NU FAVORIZA APARIȚIA BOLILOR

Beet se aplică în doză de 2.5 litri pe hectar la majoritatea culturilor, la pomii fructiferi și la vița de vie. Care sunt efectele utilizării Beet? Legumele și fructele vor avea o calitate excepțională, o culoare uniformă și intensă, dar și o greutate mai mare. În plus, Beet protejează legumele și fructele împotriva apariției bolilor. Acest produs de la Agro-Est Muntenia poate fi utilizat atât foliar, cât și prin fertigare sau pentru aplicare la sol.

“Recomandarea pentru aplicarea produsului Beet este de a nu se face la o lumină foarte puternică sau la temperaturi ridicate. La pomii fructiferi se efectuează 2-3 aplicări la interval de 15 zile, pentru legume, de asemenea, se pot face 2-3 tratamente, iar la culturile din câmp se pot aplica 2 tratamente în diferite faze de dezvoltare”, sunt sfaturile Ionelei Petrea.

Tot portofoliul Agro-Est Muntenia pentru agricultura ecologică poate fi găsit pe site-ul www.agroest.ro.

Video:  https://youtu.be/I1VoWBKuZ_o

                              *  *  *