FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 10, 2021


Categorii:

SECRETUL REUȘITEI UNEI PÂINI DE CASĂ

Trucuri în bucătărie: Secretul reușitei unei pâini de casă

Cristina Popescu ,

Pâinea este un aliment foarte important în viaţa oamenilor, fiind prezent aproape la orice masă a zilei. Acest aliment apare chiar şi în cea mai cunoscută rugăciune a creştinătăţii, Tatăl nostru, având o semnificaţie mistică, spirituală.

În urma unei cercetări s-a constat faptul că pâinea a început să fie produsă cu cel puţin 30.000 de ani în urmă. Aceasta a făcut parte din dieta oamenilor timp de mii de ani deoarece este o sursă importantă de carbohidraţi, dar şi pentru că este compactă, fiind uşor de transportat, scrie adevarul.ro.

Pâinea este considerată un aliment foarte gustos, dar pe lângă acest aspect, este şi foarte sănătos, asigurând necesarul de carbohidraţi, fibre sau substanţe nutritive esenţiale pentru saţietate. Pâinea se poate prepara prin diverse metode şi reţete, având ca ingrediente speciale şi cartoful, seminţele, usturoiul, măslinele, ceapa sau multe altele.

De asemenea şi tipul de făină utilizat poate fi unul diversificat, fiecare având beneficiile sale: făina de secară, făina integrală, făina tip 550 sau făina tip 650.

Pâinea este considerată cel mai consumat aliment din lume, indiferent de formă existentă.

Printre avantajele ei se mai numără:

  • Pâinea asigură un procent de 30% de calorii necesare zilnic
  • Aceasta are un conţinut foarte scăzut de zahăr
  • Majoritatea tipurilor de pâine nu conţin lipide sau acizi graşi
  • Este benefică pentru tranzitul intestinal.

Deşi acest aliment se găseşte sub o mulţime de forme în diverse magazine sau brutării, cea mai gustoasă pâine este considerată cea realizată în casă după reţeta şi ingredientele proprii.

Indiferent că este gătită la cuptor electric sau pe lemne sau chiar utilizând o masina de paine, gustul este unul autentic. Chiar dacă pare simplu de preparat, descoperă mai jos 3 secrete pentru a obţine o pâine de casă reuşită:

  1. Drojdia reprezintă ingredientul secret pentru o pâine desăvârşită

Unii bucătari susţin că drojdia proaspătă poate fi ingredientul magic atunci când vine vorba de o aromă deosebită. Dacă acest ingredient nu se află în bucătăria ta, poţi folosi jumătate de linguriţă de suc de lămâie şi jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.

  1. Zahărul este ingredientul care nu trebuie să lipsească de pe lista de ingrediente

Pe lângă ingredientele obligatorii precum apă, făină, drojdie şi sare, zahărul poate contribui la rumenirea pâinii, dar şi la acel gust uşor dulce. De asemenea, zahărul înmoaie aluatul împiedicând astfel formarea glutenului.

  1. Nu frământaţi prea mult aluatul

Pentru a obţine acel miez moale ca la carte, aluatul nu trebuie frământat prea mult după prima creştere, deoarece veţi obţine o pâine potrivită pentru sandvişuri. Acest lucru ar putea reprezenta un avantaj pentru maşina de făcut pâine, deoarece printr-o simplă setare, poţi obţine exact pâinea pe care ţi-o doreşti.

Pâinea de casă este considerată mult mai avantajoasă decât cea cumpărată din magazin, deoarece lista de ingrediente este decisă de tine, nu conţine conservanţi şi este foarte ieftină din punct de vedere al costurilor de preparare.

Descoperă reţeta ta preferată de pâine şi nu uita să iei în calcul şi sfaturile menţionate de mai sus.

..........................

Articolul original la adresa: https://www.exquis.ro/trucuri-in-bucatarie-secretul-reusitei-unei-paini-de-casa/

imaginea: perspectivebranding.com