FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

July 15, 2023


Categorii:

ROȘCOVELE – ÎNDULCITOR NATURAL

Roșcovele – îndulcitor natural cu IG scăzut pentru batoanele energizante ,

By RO.aliment  , July 14, 2023

  CarobWay își prezintă înlocuitorul pentru zahăr pe bază de roșcove în batoane energizante, la IFT23.

 

Startup-ul CarobWay cu sediul în Rehovot (Israel) își prezintă îndulcitorul cu etichetă curată și indice glicemic scăzut (IG) la IFT23 (Chicago, 17-19 iulie), demonstrând atributele remarcabile ale acestui ingredient într-un baton energizant și o gumă de mestecat (ambele prototip), deși, potrivit CEO-ului și cofondatorul CarboWay, îndulcitorul poate fi utilizat cu ușurință în aproape orice aplicație pentru alimente și băuturi. Acesta poate înlocui până la 100% din zaharurile din batoanele energizante și aproximativ 40% din zaharurile din gumele de mestecat.

„Ambele produse demonstrative sunt pe bază de plante și fără OMG, atrăgând consumatorii care doresc un produs plăcut și sănătos”, a spus Alroy. „Îndulcitorul CarobWay este un ingredient natural, unic, care ajută companiile de produse alimentare și băuturi să obțină o etichetă mai curată pentru produsele lor. „

Zero deșeuri

Îndulcitorul fără deșeuri este făcut din păstăile fără semințe ale roșcovei sau Ceratonia siliqua. Roșcovul este astăzi un înlocuitor sănătos pentru ciocolată, dar fructul a fost apreciat pentru beneficiile sale pentru sănătate de către mesopotamieni (încă de acum 4.000 de ani).

„Înlocuitorul nostru natural de zahăr oferă o soluție holistică bazată pe toate beneficiile găsite în roșcove”, a adăugat el. „Datorită cercetărilor noastre dendrologice ample, am ales soiuri specifice de roșcov care cresc local și ale căror fructe oferă o aromă blândă și plăcută de caramel. Mulți îndulcitori de roscove pot avea o notă amară slabă, dar îndulcitorul CarobWay este curat și aromat.”

În mod natural, roșcovul are capacități mari de stocare a carbonului și înflorește pe terenurile marginale. Susține diversitatea ecosistemelor și chiar ajută la prevenirea incendiilor de vegetație.

Aliniat cu etosul său de a trăi în armonie cu planeta și cu locuitorii săi, CarobWay conduce o operațiune integrată vertical de la fermă la furculiță și se angajează să respecte practicile comerciale echitabile. Cel mai important, funcționează pentru a elimina deșeurile prin utilizarea întregului fruct – semințe și pulpă – pentru a crea înlocuitorul de zahăr.

Ingredientul secret

Compoziția noului îndulcitor include diverse zaharuri, urme de fibre solubile și polifenoli, împreună cu D-Pinitol. Poliolul D-Pinitol este un compus natural care se găsește în plante, în special în fructele de roșcove, și are o dulceață de aproximativ 50% comparativ cu cea a zaharozei.

 

Rezultate foarte promițătoare ale studiului

CarobWay a efectuat un studiu de biodisponibilitate folosind modelul SHIME in vitro. Sistemul de simulare imită condițiile și funcționalitatea sistemului digestiv uman, permițând cercetătorilor să studieze activitatea enzimatică asupra compușilor alimentari atunci când ajunge în stomac și în intestinul subțire.

Studiul a demonstrat că D-pinitol este foarte biodisponibil, în timp ce celelalte zaharuri de roșcove sunt absorbite lent.

„Aceasta este o veste bună pentru prediabeticii care doresc să se bucure de dulciuri”, a spus dr. Monica Colt, director științific la CarobWay. „Rezultatele studiului ingredientelor noastre din roșcove sunt extrem de promițătoare și continuăm să explorăm beneficiile impresionante ale roșcovelor. ”

Folosind inovația, CarobWay și-a propus să creeze ingrediente bioactive nutritive de roșcove, cu o amprentă minimă.

Startup-ul – fondat la Tel Aviv în 2020 – este creația antreprenorului în alimentație și nutriție Udi Alroy, a cărui viziune este de a aduce acest superfruct străvechi în atenția publicului larg, construind în același timp un sistem alimentar robust, durabil și integrat vertical, de care să beneficieze toți partenerii lanțului de aprovizionare.

Sursa:

Studiul

CAROB BEAN 

Relația dintre profilul de zahăr și conținutul de D-Pinitol al păstăilor diferitelor tipuri de roșcove sălbatice și cultivate (Ceratonia siliqua L. ), Autor: Irfan Turhan, International Journal of Food Properties, 2014, 17:2, 363-370, Doi: 10.1080/10942912.2011.631255

................................

Articolul la adresa https://www.roaliment.ro/ingrediente-industria-alimentara/roscovele-indulcitor-natural-cu-ig-scazut-pentru-batoanele-energizante/