FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 16, 2022


Categorii:

PROFITURILE TRIMESTRIALE ALE SUEDZUCKER

Profiturile trimestriale Suedzucker cresc, înregistrează câștiguri mai mari pe tot anul, Reuters , October 13, 2022

 

HAMBURG, 13 oct (Reuters) - Cel mai mare producător de zahăr din Europa, Suedzucker (SZUG.DE), a anunțat joi o creștere de aproape 80% a câștigurilor trimestriale și a estimat din nou o creștere a profiturilor pe întregul an, în ciuda costurilor mai mari ale energiei și materiilor prime, susținute deperformanța puternică a sectoarelor sale de zahăr și biocombustibili.

„Compania se așteaptă să poată transfera costuri mai mari în creșterea prețurilor zahărului, dar performanța sa din lunile următoare va depinde de disponibilitatea unor surse de energie suficiente,  după ce Rusia a redus livrările de gaze către Europa”  a spus acesta.

Suedzucker a declarat că profitul operațional din al doilea trimestru până la sfârșitul lunii august al anului fiscal 2022/2023 a crescut cu 79,5%, până la 153 de milioane de euro (148,44 milioane de dolari). O performanță puternică a unității sale de biocombustibili CropEnergies (CE2G.DE) a fost susținută, a spus acesta.

Suedzucker și-a repetat prognoza în august, privind un profit operațional pentru anul 2022/2023 de 450 de milioane de euro până la 550 de milioane de euro, în creștere față de 332 de milioane de euro în anul precedent.

Uniunea Europeană va rămâne un importator net de zahăr în sezonul 2022/23, iar Suedzucker se va bucura de un mediu de piață pozitiv, a spus compania.

„Acest lucru ar trebui să îi permită Suedzucker să transmită creșterea drastică a costurilor cu materiile prime și energie, cu creșteri semnificative ale prețului zahărului începând din octombrie 2022”, se arată în comunicat.

În Europa, suprafața cu sfeclă de zahăr pentru cultura din această iarnă a scăzut cu aproximativ 4% față de anul, se arată în comunicat.

„Âtat  prețurile zahărului la nivel mondial cât și cele din UE continuă să crească și suntem încrezători că vom obține o îmbunătățire suplimentară a prețurilor pentru producția Suedzucker în lunile următoare”, a declarat un purtător de cuvânt al Suedzucker pentru Reuters.

„Campania de procesare a recoltei din acest an a început în septembrie și până acum progresează bine, ploile din ultimele săptămâni din Germania ar putea avea un impact pozitiv târziu asupra culturilor.” În ultimii ani, Suedzucker a căutat în mod activ mai multă utilizare a gazului ca parte a programului său de reducere a carbonului.

„În ultimele luni, au fost evaluate surse alternative de energie la gaz pentru toate fabricile noastre de zahăr, cum ar fi cărbunele sau petrolul”, a spus purtătorul de cuvânt. „Dar încă folosim în mod predominant gaz”.

Reportaj de Michael Hogan, editat de Miranda Murray, Robert Birsel

Standardele noastre: The Thomson Reuters Trust Principles.

 

Logo-ul companiei Suedzucker Group , sediul central din Mannheim, Germania, 12 martie 2019. REUTERS/Ralph Orlowski

…………………………

Articolul original:

Suedzucker quarterly profits surge, sees higher full-year earnings ,

Reuters , October 13, 2022

https://www.reuters.com/markets/commodities/suedzucker-quarterly-profits-surge-sees-higher-full-year-earnings-2022-10-13/