FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 24, 2020


Categorii:

O TERAPIE A SCLEROZEi MULTIPLE . TRATAMENTUL CU ZAHĂR

O terapie . Posibilitatea tratamentului cu zahăr simplu a mielinei în scleroza multiplă

Data: 7 octombrie 2020  Sursă: Universitatea din California - Irvine

 

Rezumat: N-acetilglucozamina, un zahăr simplu găsit în laptele matern uman și vândut ca supliment alimentar fără prescripție medicală în Statele Unite  ajută la repararea mielinei la șoarece și corelează nivelurile de mielinizare la pacienții cu scleroză multiplă, potrivit unui nou studiu.

..........

N-acetilglucozamina, un zahăr simplu găsit în laptele matern uman și vândut ca supliment alimentar fără prescripție medicală în Statele Unite, ajută la repararea mielinei la șoarecii de laborator și corelează nivelurile de mielinizare a pacienților cu scleroză multiplă, potrivit unei noi Universități din California , Studiu condus de Universitatea Irvine.

Publicat în Journal of Biological Chemistry , studiul demonstrează, de asemenea, că la șoareci, administrarea orală de N-acetilglucozamină a mamelor care alăptează a condus la mielinizarea primară la descendenții lor. N-acetilglucozamina este un zahăr simplu care este atașat metabolic de proteine la suprafața celulei, pentru a controla funcția celulară.

„Am constatat că N-acetilglucozamina activează celulele stem ale mielinei pentru a promova mielinizarea primară și repararea mielinei”, a declarat Michael Demetriou, MD, PhD, FRCP (C), profesor de neurologie, microbiologie și genetică moleculară la Școala de Medicină UCI și lider al studiu. Datele noastre ridică posibilitatea interesantă ca N-acetilglucozamina să fie o terapie simplă pentru a promova repararea mielinei la pacienții cu scleroză multiplă. Pentru a testa această teorie vor fi necesare studii formale la om.

Eșecul re-mielinizării robuste după demielinizarea inflamatorie în scleroza multiplă duce la invaliditate cronică și neurodegenerare. Mielina izolează ramurile de celule nervoase lungi, asemănătoare unui cablu, numite axoni și servește la creșterea vitezei de conducere a semnalului electric între neuroni. Mielinizarea în sistemul nervos central joacă, de asemenea, un rol important în dezvoltarea cognitivă în timpul copilăriei.

„Interesant este faptul că, din moment ce N-acetilglucozamina este o componentă majoră a laptelui matern uman, dar nu și în formula pentru bebeluși, aceasta poate explica unele dintre funcțiile cognitive și beneficiile mielinizării realizate de copiii hrăniți cu lapte matern, spre deosebire de formula comerciala”. a spus Michael Sy, MD, dr., profesor asistent de neurologie la Școala de Medicină UCI, codirector al programului regional de MS la sistemul de sănătate  VA Long Beach și primul autor al studiului.

Dr. med. Alexander Brandt, MD, care a condus părțile clinice ale studiului împreună cu Dr. med. Friedemann Paul, MD, a adaugat, asocierea nivelurilor serice reduse de N-acetilglucozamina cu modificari de substanta alba in creierul pacientilor cu scleroza multipla sugereaza ca deficitul de N-acetilglucozamina poate contribui la severitatea bolii.

Sursa:

Material  promovat  de University of California - Irvine.  University of California - Irvine. "Simple sugar possible therapy for repairing myelin in multiple sclerosis." ScienceDaily. ScienceDaily, 7 October 2020. <www.sciencedaily.com/releases/2020/10/201007145416.htm>.

Referinta:

Michael Sy, Alexander U. Brandt, Sung-Uk Lee, Barbara L. Newton, Judy Pawling, Autreen Golzar, Anas A. Rahman, Zhaoxia Yu, Graham Cooper, Michael Scheel, Friedemann Paul, James W Dennis, Michael Demetriou. N-Acetylglucosamine drives myelination by triggering oligodendrocyte precursor cell differentiation. Journal of Biological Chemistry, 2020; jbc.RA120.015595 DOI: 10.1074/jbc.RA120.015595

Traducerea  si adaptarea: GB

_______________________________________