FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 6, 2021


Categorii:

FĂRĂ NEONICOTINOIDE, NICIO SOLUȚIE PENTRU SFECLA DE ZAHĂR

Franța nu vede nicio soluție ușoară pentru boala sfeclei de zahăr fără neonicotinoide  

Syndicated Content,  2 iunie 2021 , PARIS (Reuters) . Articol de  Sybille de La Hamaide. Editat by Mark Potter,

Niciuna dintre alternativele la neonicotinoide pentru protejarea culturilor de sfeclă de zahăr nu funcționează suficient de bine pe cont propriu, a declarat miercuri agenția franceză de sănătate ANSES, deoarece țara caută modalități de a face fără substanța chimică văzută ca dăunătoare albinelor.

Franța a suspendat interzicerea utilizării neonicotinoidelor pentru culturile de sfeclă de zahăr până cel târziu în 2023 pentru a ajuta fermierii și producătorii de zahăr care au suferit o scădere a producției după ce virusul galben  răspândit de afide a devastat câmpurile din toată țara. Franța este cel mai mare producător de sfeclă de zahăr din Uniunea Europeană și găzduiește unii dintre cei mai mari producători de zahăr din bloc, inclusiv Tereos și Cristal Union.

ANSES a declarat că a identificat patru soluții pe termen scurt pentru înlocuirea neonicotinoidelor. Acestea cuprind două produse fitosanitare convenționale cu proprietăți insecticide, împreună cu două tehnici agricole - mulcirea și fertilizarea organică - în parcelele cultivate pentru a reduce populațiile de afide.

Printre soluțiile pe termen mai lung, a citat produsele fitosanitare sintetice de origine naturală;microorganisme;insecte pradă sau parazitoizi care își depun ouăle în interiorul afidelor;uleiuri vegetale și minerale care oferă protecție fizică sfeclei;și metode de cultivare care combină sfecla în creștere cu alte plante.

"Majoritatea soluțiilor alternative considerate a fi substituibile pentru neonicotinoide prezintă eficacitate corectă, dar insuficientă, atunci când sunt utilizate singure, pentru a reduce nivelurile de daune la un prag economic acceptabil", a spus ANSES într-un aviz publicat miercuri.

Neonicotinoidele au fost interzise pentru utilizare pe majoritatea culturilor din Uniunea Europeană ca parte a eforturilor de stopare a scăderii numărului de albine.

https://www.anses.fr/en/content/presentation-anses

© Copyright Thomson Reuters 2021.  http://about.reuters.com/fulllegal.asp