FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 22, 2020


Categorii:

MITRON , SUPEREROUL  SFECLEI   

MITRON , SUPEREROUL  SFECLEI   

Revista Ferma ,  9 iunie 2020 ,   un articol de KWIZDA AGRO ROMANIA Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro ; https://www.revista-ferma.ro/articole/agronomie/supereroul-sfeclei ,

Pe cât sunt de păguboase buruienile din cultura de sfeclă de zahăr, pe atât de eficiente sunt soluțiile pe care vi le punem la dispoziție împotriva acestora.

 

Astăzi  vă prezentăm erbicidul Mitron, ce trebuie inclus neapărat în programul de control al buruienilor din cultura de sfeclă ce se dorește a fi productivă și profitabilă. Acest produs, pe bază de metamitron, este potrivit atât pentru sfecla de zahăr, cât și pentru sfecla furajeră și cea roșie.

Motivul: spectrul de combatere al erbicidului Mitron cuprinde principalele buruieni dicotiledonate anuale ce afectează aceste culturi, cum ar fi Chenopodium, Polygonum, Matricaria, Amaranthus etc.

 METAMITRONUL SCOATE BURUIENILE DIN JOC

Substanța activă metamitron, în cantitate de 700 g/l, face parte din grupa chimică a triazinonelor și are efect inhibitor al complexului fotosistemului II. Acțiunea sa este sistemică, iar absorbția este în principal radiculară, dar și prin lăstari, substanța activă fiind translocată acropetal în frunze. Sub acțiunea sa, buruienile sensibile devin clorotice și necrozează complet în câteva zile.

Metamitronul are caracter selectiv față de culturile de sfeclă de zahăr. De asemenea, prezintă efect rezidual activ și beneficii pe termen lung.

e

 ERBICIDAREA - O OPERAȚIUNE ÎN MAI MULTE ETAPE

Cultura sfecleiare foarte mult de suferit în cazul infestării cu buruieni; efectele negative se resimt atât în faza de formare a frunzelor, cât și în cea de formare a rădăcinilor. De aceea, măsurile de combatere a buruienilor sunt necesare încă din stadiul de plantulă și până la formarea rădăcinilor și asimilarea zahărului.

Mitron 700 SC este un erbicid versatil, care poate fi aplicat atât în preemergență, cât și în postemergență. Doza totală recomandată este de 5 l/ha:

  • • 1 aplicare de 1 l/ha înainte de răsărirea plantulelor de sfeclă de zahăr (T1);
  • • 2 aplicări de 2 l/ha, de la apariția cotiledoanelor până la închiderea rândurilor (T2 și T3).

Aplicarea fracționată contribuie la controlul buruienilor răsărite în “valuri”.

Pentru un control foarte bun se recomandă aplicarea în faza de cotiledoane a buruienilor.

Cifre pentru fermieri:

  • 0 zile sunt necesare între aplicarea Mitron și semănatul sfeclei;
  • 16 săptămâni sunt necesare între aplicarea Mitron și până la semănatul următoarei culturi.

Aflați mai multe informații despre beneficiile Mitron 700 SC contactând Reprezentanții de Vânzări ai Kwizda Agro Romania.

AVANTAJELE MITRON

  • utilizat în preemergență, susține buna dezvoltare a plantulelor de sfeclă în primele faze;
  •  utilizat în postemergență, permite culturii accesul la resursele de apă, lumină și nutrienți;
  • are efect asupra culturii datorită selectivității, este bine tolerat de plantele de sfeclă;
  • asigură spor de producție prin efectul benefic de înlăturare a buruienilor, dacă este aplicat la timp;
  • acționează într-un interval mai mare de temperaturi decât alte produse; nu se recomandă aplicarea la temperaturi mai mari de 25°C sau în amestec cu fertilizanți foliari.

 

*  *  *