FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

April 30, 2023


Categorii:

INVESTIȚI ÎN ZAHĂR!

Pe măsură ce zahărul atinge noi cote maxime, investiți în zahăr!

Ben Hernandez , 19 aprilie 2023 _________________________________________________

Prețurile zahărului ating noi maxime, deschizând drumul  investițiilor în zahăr, pentru a evita efectele inflației.

Potrivit Wall Street Journal, prețul zahărului nu a mai fost atât de mare de peste 10 ani.

În special, mulți factori balansează în favoarea investitorilor în zahăr, deoarece experții de pe piață susțin că este în desfășurare un „super ciclu al mărfurilor”.

„Prețul zahărului brut a ajuns la cel mai ridicat nivel din mai mult de un deceniu, impulsionat de recoltele dezamăgitoare la unii dintre cei mai mari producători din lume și de cererea puternică din China”, se arată în raportul Wall Street Journal. Având în vedere mișcările prețurilor, comercianții s-au grăbit să profite de oportunitate. „Prețurile futures din trestie de zahăr brut tranzacționate la New York, reperul internațional, au crescut în acest an”, a adăugat raportul WSJ.

 „În ultimele sesiuni s-au tranzacționat peste 24 de cenți o livră, atingând cel mai mare din martie 2012.”

În plus, forțele cererii și ofertei sunt înclinate spre creșterea prețurilor zahărului.

Mai precis, oferta este scăzută datorită condițiilor meteorologice regionale din țările producătoare de zahăr. „Între timp, stocurile din Brazilia au scăzut, din cauza începerii tardive a recoltării cauzate de un sezon ploios semnificativ”, a raportat Markets Insider. „Și livrările sunt, de asemenea, în urmă, în Europa, Pakistan, Thailanda, China și Mexic”.

Expunerea la avantajul zahărului.

Narațiunea utilizării mărfurilor agricole pentru a proteja banii împotriva inflației nu s-a schimbat încă, mai ales având în vedere creșterea prețurilor de consum, care se dovedește a fi mai încăpățânată decât se anticipa.

Acestea fiind spuse, pe măsură ce zahărul continuă să înregistreze mai multe avantaje, poate oferi o acoperire ideală împotriva inflației.

Investitorii care doresc să obțină expunere la zahăr pot face acest lucru prin intermediul fondurilor tranzacționate la bursă (ETF) care oferă o expunere dinamică la mărfuri precum zahărul, fără a fi nevoie să deschidă poziții futures.

În special, investitorii se pot uita la Teucrium Sugar ETF (CANE) — singurul ETF de zahăr de pe piață. Fondul urmărește ca modificările zilnice ale NAV a acțiunilor fondului să reflecte schimbările zilnice de pe piața zahărului pentru livrarea viitoare, măsurate printr-o medie ponderată a prețurilor de decontare de închidere pentru trei contracte futures pentru Nr. 11 Sugar , care sunt tranzacționate pe ICE Futures US. Fondul urmărește să-și atingă obiectivul de investiții, investind în condiții normale de piață în contracte futures pe componente de referință.

…………………

Articolul original ,

Commodities Channel

As Sugar Pushes to New Highs, Get Exposure With CANE

Ben Hernandez April 19, 2023

 

https://www.etftrends.com/commodities-channel/as-sugar-pushes-to-new-highs-get-exposure-with-cane/