FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 3, 2022


Categorii:

ÎNLOCUITORII ZAHĂRULUI CU CONȚINUT SCĂZUT DE CALORII POT AFECTA MEMORIA MAI TÂRZIU ÎN VIAȚĂ

Un Studiu arată că înlocuitorii zahărului cu conținut scăzut de calorii pot afecta memoria mai târziu în viață 

Staff Writer  02 10 2022

O nouă cercetare din JCI Insight a constatat că înlocuitorii zahărului cu conținut scăzut de calorii au un impact negativ asupra creierului și intestinului în curs de dezvoltare, cu posibile tulburări de memorie.

Studiul a fost realizat la Universitatea din California de Sud (USC).

 „Deși descoperirile noastre nu indică neapărat că cineva nu ar trebui să consume îndulcitori cu conținut scăzut de calorii în general, ele evidențiază că consumul obișnuit de îndulcitor cu conținut scăzut de calorii în timpul vieții timpurii poate avea efecte neintenționate, de lungă durată”, a spus un expert USC într-o știre de presă.

Studiul s-a bazat pe experimente pe rozătoare tinere, care se aliniază cu descoperirile anterioare și care indică faptul că consumul de zahăr poate duce la tulburări persistente de memorie.

Cercetătorii au folosit metode pentru a testa recunoașterea obiectelor și recunoașterea spațială printre subiecții de testare.

„Cercetătorii spun că intenționează să exploreze modalități de a inversa efectele de lungă durată ale consumului de îndulcitori cu conținut scăzut de calorii a tinerilor  și să studieze modul în care acesta influențează alegerile și preferințele alimentare mai târziu în viață”, au declarat autorii studiului într-un comunicat de presă.   

………………………….

Articolul original:

Study finds low-calorie sugar substitutes may impair memory later in life

Staff Writer  02 10 2022.

 https://www.mentaldaily.com/article/2022/10/study-low-calorie-sugar-impair-memory;

Articolul citat:

Early life low-calorie sweetener consumption disrupts glucose regulation, sugar-motivated behavior, and memory function in rats

Linda Tsan,1 Sandrine Chometton,2 Anna M.R. Hayes,2 Molly E. Klug,2 Yanning Zuo,3 Shan Sun,4 Lana Bridi,2 Rae Lan,2 Anthony A. Fodor,5 Emily E. Noble,6 Xia Yang,3 Scott E. Kanoski,2 and Lindsey A. Schier2

Published September 13, 2022

https://insight.jci.org/articles/view/157714