FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

April 17, 2022


Categorii:

ÎNLOCUITORII ZAHĂRULUI POT ÎMPIEDICA FICATUL SĂ DETOXIFICE CORPUL

Înlocuitorii zahărului pot interfera cu capacitatea ficatului de a se detoxifica, spun cercetătorii

Samantha Ibrahim , Aprilie 7, 2022   

  

Cercetatorii au descoperit ca acesulfamul de potasiu si sucraloza inhibă activitatea unei proteine ​​din organism numita glicoproteină.

Se pare că zahărul (fals) nu este chiar atât de dulce. Un nou studiu realizat de Colegiul Medical din Wisconsin a dezvăluit că doi înlocuitori ai zahărului pot avea un anumit impact asupra proteinelor din ficat care ajută la detoxifierea organului.

Acești înlocuitori dulci – cunoscuți și ca îndulcitori nenutritivi / non-nutritive sweeteners – ar putea influența negativ medicamentele metabolizante, cum ar fi medicamentele pentru tensiunea arterială și antidepresivele. Cercetarea a descoperit că îndulcitorii deghizati ca zahăr sunt folosiți ca aditivi în anumite medicamente și alimente pentru a le oferi un gust dulce, fără a mai da organismului calorii.

„Se estimează că 40% dintre americani consumă în mod regulat îndulcitori nenutritivi și este important să înțelegem modul în care aceștia afectează organismul”, a declarat Laura Danner, doctorand al Colegiului, într-o declarație referitoare la noul studiu.

Ea a explicat: „De fapt, mulți oameni nu realizează că acești îndulcitori se găsesc în toate versiunile light sau fără zahăr ale iaurturilor și versiunile gustărilor, ba chiar și în produse nealimentare, cum ar fi medicamentele lichide și anumite produse cosmetice”.  

Îndulcitorii artificiali sunt mult mai dulci decât zahărul de masă și este nevoie de o cantitate mai mică de înlocuitori pentru a da alimentelor același gust dulce.

Alimentele procesate obișnuite care conțin zahăr includ Splenda, sucuri dietetice, anumite delicatese etichetate „fără zahăr” și câteva produse ambalate „keto”.

Studiul a analizat substanțe precum îndulcitorii nenutritivi, acesulfamul de potasiu și sucraloza pentru a determina modul în care acestea se descompun încelulele hepatice. Oamenii de știință au observat că acesulfamul de potasiu și sucraloza au întrerupt procesarea proteinelor din organism numită glicoproteină P-glycoprotein P (PGP).

Diet Coke folosește ingrediente precum aspartamul și acesulfamul K.Getty Images pentru NYCWFF .

PGP elimină toxinele din celule și ajută la transportul si la drenarea organismului de medicamente, substanțe străine și metaboliți ai medicamentelor.

Studiul a mai arătat că acești îndulcitori falși modifică activitatea din organism și se leagă de PGP. Acest lucru poate provoca o încetinire  a  transportului altor medicamente în sistem și poate lăsa mai multe medicamente prinse în celule, ceea ce poate duce în cele din urmă la toxicitate hepatică.

Cercetătorul Stephanie Olivier Van Stichelen, Ph.D., a condus raportul și „a observat că îndulcitorii au afectat activitatea PGP în celulele hepatice la concentrații așteptate prin consumul de alimente și băuturi obișnuite”. Ea a adăugat că aceasta este „cu mult sub limitele maxime recomandate de FDA”.

Ea a remarcat, de asemenea, „Din cunoștințele noastre, suntem primul grup care descifrează mecanismul molecular prin care îndulcitorii nenutritivi influențează detoxifierea ficatului”. Pentru persoanele care iau medicamente pentru tensiunea arterială, antidepresive și antibiotice, medicamentele se bazează pe PGP ca transportator primar de detoxifiere.

Dacă studiile viitoare confirmă că îndulcitorii nenutritivi afectează procesul de detoxifiere al organismului, ar fi esențial să se studieze potențialele interacțiuni și să se determine niveluri sigure de consum pentru grupurile expuse riscului”, a declarat Danner în cercetarea sa.

Ea a continuat: „Ar putea fi, de asemenea, important să includeți cantitățile specifice de îndulcitori nenutritivi pe etichetele alimentelor, astfel încât oamenii să  poată urmări mai bine ce manîncă”.

……………………………………………

Articolul original,

“Sugar substitutes may interfere with liver’s ability to detoxify, researchers say” ,  Samantha Ibrahim , April 7, 2022

https://nypost.com/2022/04/07/sugar-substitutes-may-interfere-with-livers-ability-to-detoxify-researchers-say/