FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

July 23, 2020


Categorii:

INDUSTRIA SFECLEI  DE ZAHAR SUNĂ ALARMA.

 

CGB lansează o campanie de conștientizare asupra crizei prin care trece sfecla.

Confederația generală a cultivatorilor de sfeclă (CGB) a lansat o campanie de comunicare pentru alertarea autorităților publice cu privire la consecințele pentru industria zahărului a virusului îngălbenitor și retragerea neonicotinoidelor.

„Îngălbenirea în câmpuri - Sectorul sfeclei în pericol” sunt cuvintele din bannerele care au fost plasate pe câmpurile de sfeclă la inițiativa CGB. Aproximativ 60 de indicatoare au fost instalate de-a lungul drumurilor strategice din zonele cele mai afectate de virus.

Campania de comunicare investește, de asemenea, rețele sociale sub hashtag-ul # LaBetteraveEnPéril.

Obiective: sensibilizarea guvernului asupra crizei cu care se confruntă sfecla de zahar din cauza interzicerii utilizarii substantelor neonicotinoide. Ca reacție la amploarea daunelor, Uniunea Cultivatorilor de Sfeclă intenționează să solicite reluarea tratarii semințelor, compensații pentru cei mai afectați cultivatori și sprijin pentru cercetarea genetică.

Politici în domeniu.

La 14 iulie 2020, ministrul Agriculturii, Julien Denormandie, a vizitat Seine-et-Marne pentru a vedea situația pe teren. "Nu ne lăsați în acest impas, este o problemă a durabilității unui sector de excelență care nu a încetat să investească niciodată în îmbunătățirea practicilor sale", a declarat Jean-Philippe Garnot, secretar general al CGB și președinte al interprofesiei (AIBS ), l-am intrebat.

Si alți politicieni s-au întâlnit și cu cultivatorii de sfeclă pentru a discuta această problemă, cum ar fi deputații Marianne Dubois și Grégory Besson-Moreau, senatorii Yves Daudigny și Pascale Gruny și prefectul Seine-et-Marne.

Ca și Coordonarea Rurală și France Grandes Cultures în urmă cu două luni, șefii CGB, Institutul Tehnic al Sfeclei (ITB), AIBS, FNSEA și JA au fost primiți luni 20 iulie 2020 la biroul Primului Ministru pentru a discuta acest subiect.

Milène Grapperon, Direcțoarea CGB din Ile-de-France, arată Ministrului Frunzele de Sfecla ingalbenite de virus

„Am fost auziți, dar trebuie să se meargă foarte repede”. Programul este strâns ", a explicat Franck Sander, președintele CGB. Delegația a cerut reintroducerea tratării semințelor până la găsirea unei alternative eficiente, în timp ce s-a angajat să nu semene nicio plantă meliferă în anul după cultura sfeclei.

Potrivit lui Franck Sander, pare de neconceput să nu fie salvat acest sector, care angajează 45.000 de angajați și are un excedent de balanță comercială mare, într-un moment în care guvernul injectează miliarde de euro pentru a stimula economia. 

                                            *  *  *