FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 1, 2023


Categorii:

INDIA VA IMPUNE INTERZICEREA EXPORTURILOR DE ZAHĂR

Este de așteaptat ca India să impună interzicerea exporturilor de zahăr în sezonul viitor, începând cu octombrie. Outlook Business Desk, 28 septembrie 2023,

Guvernul indian a luat decizia de a asigura o aprovizionare internă constantă

Potrivit oficialilor guvernamentali, se așteaptă ca India să interzică exporturile de zahăr în viitorul sezon de zahăr, care începe la 1 octombrie. Această decizie a fost luată pentru a se asigura o piață internă bine aprovizionată și pentru a menține prețurile sub control. Probabil că guvernul va emite o notificare în prima săptămână a lunii noiembrie pentru a oficializa această interdicție.

În sezonul 2021-22, India a vândut un record de 11 milioane de tone de zahăr, dar pentru sezonul 2022-23, exporturile au fost limitate la aproximativ 6 milioane de tone.

Această cotă este eliminată odată cu creșterea prețurilor, iar prioritatea guvernului este menținerea prețurilor interne la un nivel scăzut.

Precipitațiile sub nivelul normal din districtele de top cultivatoare de trestie din Maharashtra și Karnataka, care reprezintă mai mult de jumătate din producția totală de zahăr a Indiei, au fost un factor major în această decizie.

Deși situația precipitațiilor s-a îmbunătățit din august, deficitul întregii Indii scăzând de la 10% la 5%, există încă îngrijorări cu privire la scăderea producției de trestie de zahăr.

În ultimii ani, India, care este al doilea mare producător de zahăr din lume și un exportator major, a folosit din ce în ce mai mult din recolta de trestie de zahăr a țării pentru a produce etanol, deoarece acesta ajută producția fabricilor de combustibil.

În actualul sezon al zahărului 2022-2023, a fost deturnată către etanol o cantitate de aproximativ 45 LMT de zahăr în exces.

Guvernul și-a propus să redirecționeze peste 60 LMT de zahăr în exces către producția de etanol până în 2025. India se confruntă cu provocarea unei potențiale scăderi a producției de produse de bază cheie din cauza precipitațiilor neuniforme, precum și a unei creșteri exponențiale a prețurilor la alimente, ceea ce duce la o inflație generală ridicată în comerțul cu amănuntul.

Prețurile zahărului au rămas ridicate, cu o creștere de circa 2,5 la sută la 28 septembrie față de acum o lună, potrivit datelor Ministerului Consumatorului.Inflația prețurilor de consum (IPC) la zahăr a fost înregistrată la 3,8 la sută în august.

Prețurile internaționale ale zahărului rămân, de asemenea, ridicate, indicele FAO al prețurilor zahărului având o medie de 148,2 puncte în august, în creștere cu 1,9 puncte (1,3 la sută) față de iulie și cu până la 37,7 puncte (34,1 la sută) față de nivelul din aceeași lună a anului trecut.

Creșterea prețurilor mondiale la zahăr a fost declanșată în principal de preocupările legate de impactul fenomenului meteorologic El Niño asupra perspectivelor producției globale, deoarece ploile sub medie din august au  dăunat culturilor de trestie de zahăr în India, potrivit FAO.

……………………………………

Articolul:  India Expected to Impose Ban on Sugar Exports in the Upcoming Season Starting October . Outlook Business Desk ,  28 Sep 2023,

la adresa:

https://business.outlookindia.com/news/india-expected-to-impose-ban-on-sugar-exports-in-the-upcoming-season-starting-october