FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

October 29, 2023


Categorii:

INDIA LIMITEAZĂ EXPORTUL DE ZAHĂR

India limitează exportul de zahăr pentru a calma creșterea prețurilor interne

De  Rajendra Jadhav,  18 octombrie 2023

NEW DELHI, 18 oct (Reuters) - India și-a extins miercuri restricția la exporturile de zahăr dincolo de luna octombrie, în timp ce țara, al doilea mare producător din lume,  încearcă să scadă prețurile interne prin creșterea livrărilor înaintea alegerilor din statele-cheie.

Limitarea exporturilor de către India ar putea crește probabil prețurile de referință la New York și laLondra, unde piețele se tranzacționează deja în jurul valorii maxime de mai mulți ani, declanșând temeri de inflație suplimentară a prețurilor alimentelor la nivel global.

Exportul de zahăr brut, zahăr alb, zahăr rafinat și zahăr organic conform unor coduri ar urma să fie restricționat și după luna octombrie, potrivit unei sesizări emise miercuri de Direcția Generală Comerț Exterior (DGFT).

Restricțiile Indiei la exportul de zahăr au fost în vigoare în ultimii doi ani.

În acest timp, India a alocat cote de export fabricilor. În ultimul sezon, care s-a încheiat pe 30 septembrie, India a permis fabricilor să exporte doar 6,2 milioane de tone metrice de zahăr, după ce înainte le  permisese să vândă un record de 11,1 milioane de tone,  în sezonul 2021/22.

Surse guvernamentale au declarat pentru Reuters în august că țara din Asia de Sud va interzice fabricilor să exporte zahăr în sezonul care începe în octombrie, oprind transporturile pentru prima dată în șapte ani, deoarece lipsa ploii a redus producția de trestie de zahăr.

 "Restricția la export era de așteptat. În loc de limita obișnuită de un an, de data aceasta guvernul a impus o restricție la export pe perioadă nedeterminată ", a declarat un dealer din Mumbai al unie case comerciale globale.

 „Este puțin probabil ca India să aloce cote de export în acest an, deoarece scopul este reducerea prețurilor înainte de alegeri”.

Cinci state indiene vor alege noi legislaturi luna viitoare, demarând un proces de sondaje regionale înainte de alegerile naționale care vor avea loc anul viitor. India i-a surprins pe cumpărători impunând în iulie o interdicție asupra exporturilor de orez alb non-basmati, consumat pe scară largă, după interzicerea exporturilor de orez spart de anul trecut.

New Delhi a impus, de asemenea, o taxă de 40% la exporturile de ceapă.

Prețurile zahărului din India sunt aproape de cele mai ridicate din ultimii 7 ani, iar producția este estimată să scadă cu 3,3%, până la 31,7 milioane de tone în sezonul 2023/24, din cauza ploilor musonice neregulate din cele mai mari state cultivatoare de trestie, Maharashtra și Karnataka.

Lucrătorii fabricii de zahăr încarcă trestie de zahăr recoltată în  remorca unui tractor în districtul Sangli, în statul vestic Maharashtra, India, 3 decembrie 2022. REUTERS/Rajendra Jadhav/

Reportaj de Rajendra Jadhav;

 Raportare suplimentară de Tanvi Mehta; montaj de Sudipto Ganguly & Simon Cameron-Moore

Standardele noastre: The Thomson Reuters Trust Principles.

……………………………………..

Articolul

India extends curbs on sugar exports to calm domestic prices

By Rajendra Jadhav , October 18, 2023

la adresa:

https://www.reuters.com/markets/commodities/india-extends-curbs-sugar-exports-calm-domestic-prices-2023-10-18/