FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

June 6, 2021


Categorii:

IMPLANTURI DIN ZAHĂR PENTRU CREIER

Implanturi pentru  creier acoperite cu zahăr

5 Mai, 2021  Conn Hastings

Cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada au dezvoltat o metodă pentru a crea și livra implanturi cerebrale care au o consistență similară cu creierul însuși, care este un țesut gelatinos moale. Implanturile delicate din silicon sunt create cu ajutorul matrițelor de zahăr și livrate cu ajutorul unui ac de zahăr, iar consistența lor delicată ajută la asigurarea faptului că provoacă iritații minime în creier și reduc șansele unui răspuns al unui corp străin.

Implanturile cerebrale au o varietate de utilizări, de la identificarea regiunilor creierului responsabile de epilepsie până la producerea stimulării creierului. Cu toate acestea, utilizarea lor este oarecum limitată de tendința lor de a provoca un răspuns al corpului străin și de a provoca leziuni ale țesutului din jur.

Creierul este foarte delicat, cu consistența jeleului. Până în prezent, implanturile cerebrale au constat din materiale mai rigide, ducând la deteriorarea țesuturilor. Un implant mai moale ar contribui la reducerea iritației țesuturilor, dar prezintă provocări în ceea ce privește fabricarea și inserarea în creier.

Pentru a aborda acest lucru, cercetătorii McGill au apelat la un material surprinzător - zahărul. Au creat mici implanturi cerebrale folosind silicon. Implanturile sunt incredibil de moi și au grosimea acului de cusut.

In mod normal, ar fi foarte dificil să producem astfel de implanturi într-o matriță, deoarece acestea ar fi deteriorate atunci când vrem să le îndepărtăm. Pentru a evita acest lucru, cercetătorii au creat matrițe folosind zahăr și apoi, odată ce  siliconul s-a solidificat, au dizolvat pur și simplu matrițele. Apoi, pentru a livra implanturile în creier, cercetătorii le-au învelit într-un strat de zahăr. Când „acul” de zahăr este introdus în țesutul cerebral, acesta se dizolvă rapid, lăsând siliconul la locul său.

Zaharul în sine este apoi metabolizat în creier.

Implanturile par să provoace un răspuns redus al corpului străin atunci când au fost testate la șobolani. „Implanturile pe care le-am creat sunt atât de moi încât organismul nu o vede ca o mare amenințare, permițându-le să interacționeze cu creierul cu mai puține interferențe”, a declarat Edward Zhang, cercetător implicat în studiu, printr-un comunicat de presă.

„Sunt încântat de viitorul tehnologiei implanturilor cerebrale și cred că munca noastră ne ajută să deschidem drumul către o nouă generație de implanturi moi care ar putea face din implanturile cerebrale un tratament medical mai viabil”.

„Prin reducerea răspunsului inflamator al creierului, noile noastre implanturi foarte moi sunt un lucru bun pentru creier și un lucru bun pentru funcția pe termen lung a unui implant”, a spus Tim Kennedy, un alt cercetător implicat în studiu.

„Acul de zahăr miniatural conceput de Zhang este o soluție dulce pentru plasarea implantului super-moale în țesutul cerebral la fel de moale”. Vedeți un videoclip despre tehnică:

 https://youtu.be/B9LPmjAXkk8

Via: McGill University   ;     https://www.medgadget.com/2021/05/sugar-coated-brain-implants.html