FEDERATIA CULTIVATORILOR DE SFECLA DE ZAHAR DIN ROMANIA


From Farm To Fork!

PATRONATUL ZAHARULUI

DIN ROMANIA

November 24, 2020


Categorii:

GUSTUL, FACTOR CRUCIAL PENTRU SEGMENTUL PRODUSELOR DE COFETARIE

Gustați este cel mai „crucial” factor pentru  segmentul produselor de cofetărie, dezvăluie Comax 

Elizabeth Green

 https://www.foodingredientsfirst.com/news/taste-most-crucial-factor-in-confectionery-segment-reveals-comax.html

Gustul este cel mai important motor la achiziționarea de ciocolată, bomboane  moi sau vată de zahăr tare și preambalată. Acest lucru este potrivit unui nou studiu realizat de Comax Flavors asupra comportamentului, utilizării și atitudinilor consumatorilor,  referitor la cofetărie, concentrându-se pe consumatorii mai tineri.

„Ciocolata și bomboanele sunt segmente inovatoare care favorizează creativitatea în arome, texturi și ambalaje și am vrut să înțelegem mai bine copiii”, spune Catherine Armstrong, vicepreședinte pentru comunicări corporative pentru Comax Flavors.

Acesta este al optsprezecelea studiu al programului principal de cercetare de piață al companiei.

A fost lansat în iunie 2019 cu 1.200 de adulți americani, dintre care jumătate erau părinți ai copiilor cu vârste cuprinse între trei și 17 ani.

Bomboane de ciocolată.

 Gustul este si principalul motor al achizițiilor de bomboane de ciocolată, aproape două treimi (61%) dintre respondenți citându-l ca un atribut esențial.

 Dintre toate soiurile de ciocolată, ciocolata cu lapte este cea mai preferată.

Șaptezeci la sută dintre copii iubesc batoanele de ciocolată cu lapte, în timp ce aproape o treime se bucură de ciocolată albă (30 la sută), iar mai mult de un sfert mănâncă batoane de ciocolată neagră (27 la sută).

Ciocolata și bomboanele sunt segmente inovatoare care favorizează creativitatea în arome, texturi și ambalaje. Aroma de unt de arahide este cea mai populară pe acest segment.

Bomboane moi de mestecat

Gustul (59 la sută) este cel mai important atribut și cel mai important factor al intenției de cumpărare a bomboanelor moi de mestecat, urmat de tipul de bomboane (58 la sută).

 Aroma de fructe de padure domnește acest segment.

Între timp, copiii de toate vârstele mănâncă arome „boabe combo” (48 la sută) acrișoare moi acoperite, în timp ce copiii de trei până la cinci ani (90 la sută) sunt cei mai frecvenți consumatori comparativ cu copiii de nouă până la 11 ani (21 la sută).

Bomboana tare

Gustul este motorul numărul unu al achizițiilor de bomboane tari, mai mult de jumătate (55%) dintre respondenți citându-l ca fiind cel mai important atribut.

Căpșuni și pepene verde sunt arome proeminente

Mai mult de jumătate dintre copii (53%) mănâncă arome de căpșuni, făcându-l cea mai populară aromă de bomboane tari. Copiii de la 12 la 14 ani (78 la sută) și cei de la trei la cinci ani (67 la sută) sunt cei mai grei consumatori de bomboane tari cu căpșuni.

Căpșunile (56%) sunt bomboanele tari preferate umplute cu o aromă centrală în rândul tuturor copiilor, cu excepția copiilor de șase până la opt ani, care preferă în mod egal aromele de caramel, zmeură și ananas.

Vată de zahăr preambalată

Mai mult de jumătate (56 %) dintre respondenți menționează gustul drept cel mai critic atribut care determină achiziționarea intenționată a achiziționării de vată de zahăr.

Jumătate dintre copiii chestionați consumă vată de zahăr preambalată cu căpșuni, ceea ce îl face aroma cea mai bună consumată de copiii de toate vârstele.

Zmeura albastră este a doua cea mai populară aromă, aproape jumătate dintre copii (48%) citând-o.

Consumul conștient predomină

 Potrivit Innova Market Insights, producătorii de ciocolată, prodse de cofetărie și înghețată cer din ce în ce mai multe ingrediente adecvate pentru a ține pasul cu consumatorii atenți de astăzi care caută etichete curate, produse organice, reducerea zahărului și multe altele.

Statisticile arată o creștere de 21% a lansărilor de ciocolată, cofetărie și înghețată cu o cerere legată de zahăr (Global, 2019 vs. 2018).

  Între timp, consumatorii au dezvoltat gustul pentru o listă simplă de ingrediente, doi din trei consumatori globali dorind în mod specific să evite produsele cu ingrediente greu de înțeles.

                                      *  *  *

Traducere si adaptare, GB